Megérkezett az MSI első gaming kéziszámítógépe, a Claw

Az MSI bejelentette a Claw nevű készüléket, amely a vállalat első gaming kéziszámítógépe. Az eszköz abban is az első, hogy a borítása alatt Intel chipet rejt.

Az MSI Claw belsejében Meteor Lake Intel Core Ultra lapkakészlet teljesít szolgálatot, ami újítást jelent a piacon lévő többi gaming handheldhez képest, mivel azokban AMD chipset zakatol. Az MSI nem részletezte az összes elérhető konfigurációt, csak annyit árult el, hogy a hordozható játékszámítógépet akár Core Ultra 7 155H chippel is megvásárolhatjuk.

Az Intel Core Ultra lapkák Intel Arc grafikus processzorral vannak felszerelve, a 155H modell esetében a grafikus vezérlő 2,25 GHz-en pörög, és támogatja az olyan modern renderelési funkciókat, mint amilyen a sugárkövetés, vagy a natív XeSS.

Az MSI masinája mindezek mellett 16GB LPDDR5 memóriával és M.2 2230 NVMe PCIe SSD-vel van felszerelve, ami akár 1TB kapacitású is lehet. Ha valakinek ez sem nem volna elegendő, rendelkezésre áll egy micro SD foglalat is.

Az MSI Claw 7 hüvelykes 1920 x 1080 felbontású 120 Hz-es IPS LCD képernyővel van felszerelve, a panel támogatja az érintés alapú bevitelt is. A képernyő hozza az sRGB színskála 100%-át, maximális fényereje pedig elérheti az 500 nitet. A gaming handheld USB-C porttal, Wi-Fi 7 és Bluetooth 5.4 csatlakozási lehetőséggel is bír. A készüléket két darab 2 wattos sztereó hangszóróval, illetve audio csatlakozóval is felszerelték. Az MSI Claw 53 wattóra kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami jelenleg a legnagyobb a kategórián belül.

A gyártó szerint a készülék két óra üzemidőt hoz játék közben, ami nagyjából megegyezik azzal, amit az ROG Ally esetében kaphatunk, habár az egy kisebb 40 wattórás akkumulátorral rendelkezik. Ugyanakkor a teljesítménye alacsonyabb, az Asus gépében 30 wattot fogyaszt a processzor, míg az MSI gépe 40 wattot is képes felhabzsolni. A játékszámítógép dobozában egy 65 wattos töltő lesz az elvesztett energiát pótlására.

Akárcsak az ROG Ally, az MSI Claw is Windows 11-et futtat. Ennek részét képezi az MSI Center M alkalmazás, amellyel a készülék beállításait és a telepített játékokat lehet menedzselni, a handhelden van egy dedikált gomb is ennek elindításához. A készüléken ott lesz az MSI App Player is, amelynek segítségével Android alkalmazásokat és játékokat lehet emulálni.

Az MSI Claw 699 dolláros kezdőáron lesz kapható, ami nagyjából 240 ezer forintot jelent. A handheldet három változatban dobják majd piacra, a csúcsmodell a már említett Intel Core Ultra 7 155H lapkakészlettel és 1 TB tárhellyel bír, dobozán pedig 799 dolláros, vagyis cirka 275 ezer forintos árcédula virít. A készülék várhatóan 2024 első felében kerül forgalomba.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá