Megfizethető, hajlítható kijelzős flip mobillal készül az Oppo

Az Oppo tavaly decemberben mutatta be az első hajlítható képernyővel szerelt okostelefonját, a szakmát és a rajongókat egyaránt lenyűgöző Find N készüléket. Habár a mobil nem került forgalomba a kínai határokon kívül, szépen aratta a babérokat, így aztán nem csoda, hogy a kínai gyártó már egy ideje dolgozik egy másik, hasonló koncepcióra alapuló modellen. Csak ez éppenséggel nem a Galaxy Fold mobilok formatervét, hanem a szintén populáris flip, vagy ha úgy jobban tetszik kagyló mobilok dizájnját követné.

Az Oppo tarsolyában tehát van egy másik hajlítható okostelefon, egy olyan mobil, ami leginkább a Huawei P50 Pocket, vagy a Samsung Galaxy Z Flip 3 modellek külalakját fogja idézni. Ami viszont nagyon fontos az Oppo fejlesztés alatt álló készülékével kapcsolatban az, hogy az jóval olcsóbb lesz, mint a példaként említett okostelefonok. Az Oppo Find N is eleve sokkal kedvezőbb áron futott, mint a hasonló modellek, így nem meglepő, hogy igyekeznek most is a lehető legagresszívabb módon árazni saját portékájukat. Az Oppo készüléke állítólag 5000 kínai jüanba fog kerülni, ami nagyjából 718 eurónak felel meg, illetve 273 ezer forintnak.

A Huawei P50 Pocket jelenleg 1296, a Galaxy Z Flip 3 pedig 1063 euróért megy, így bár az említett 718 eurót mindennek lehet nevezni csak kevésnek nem, még mindig barátságosabb összeg, mint amennyiért a konkurens ajánlatok mennek. Reméljük, hogy az Oppo készüléke ezzel az árazással valamelyest segít népszerűbbé és elérhetőbbé tenni a hajlítható kijelzővel szerelt okostelefonokat. Persze ehhez nem volna hátrányos, ha a szóban forgó okostelefon a kínai határokon kívül is kapható lenne, a Find N például sosem jutott ki a hazai piacról. Az Oppo flip készüléke csúcskategóriás hardverrel lesz szerelve, állítólag a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+ lapka fogja hajtani, ami azt jelenti, hogy az már a nyáron megjelenhet.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá