Mégis lesz új iPhone SE

Az év elején terjedt a szóbeszéd, hogy az Apple végleg megszünteti az iPhone SE termékcsaládot. Most viszont, alig két hónappal később ugyanazon forrásból érkezett a hír, hogy a széria mégis visszatér.

Az Apple-lel kapcsolatos pletykák és elemzések híres szakértője, Ming-Chi Kuo egy új jelentést publikált, mely szerint a következő Phone SE az iPhone 14 alapján készül és 6,1 hüvelykes OLED-kijelzővel lesz felszerelve, vagyis az új modell lesz az első organikus megjelenítővel felvértezett SE készülék. A kijelzőt a kínai BOE gyártja majd az elemző értesülései szerint.

Más vonatkozásban is első lesz a a következő SE modell, amelybe elsőként kerül majd az Apple saját fejlesztésű 5G-s alaplapja, ez állítólag 4 nanométeres gyártási eljárással készül és annak egyedi modemje csak a 6 GHz alatti frekvenciákat fogja támogatni, az mmWave-et nem. A telefon afféle próba lesz, így ha mégsem válna be elsőre a saját 5G modem, legalább nem egy drágább mobillal sül fel az Apple – állítja a szakértő.

Hogy vajon a 2024-ben megjelenő iPhone 16-os széria használja-e majd az Apple  saját 5G-s chipjét, még nem tudni. A legfőbb elhárítandó technikai akadályok az mmWave-vel és a műholdas kommunikációval kapcsolatosak, amelyeket a chipnek támogatnia kellene ahhoz, hogy bekerülhessen a drágább iPhone-ok belsejébe.

Az új iPhone SE gyártása 2024 első felében veheti kezdetét. A Qualcomm adatátviteli egységek fokozatos lecserélése miatt a Qualcomm Apple-re épülő modemes üzletága a következő 2-3 évben jelentősen visszaeshet a feltételezések szerint.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá