Mégiscsak lehetnek BOE gyártmányú kijelzők az iPhone 14 modelleken

Az év elején lehetett arról hallani, hogy az Apple és a kínai kijelző-gyártó BOE nyélbe ütött egy megegyezést, mely szerint az utóbbi panelekkel látja majd előbbit az iPhone mobilok következő generációjánál. Igen ám, de a kínai partner egyik húzása arra kényszerítette a cupertinói céget, hogy álljon el az üzlettől. Most a legfrissebb értesülések szerint talán mégiscsak lesz közös partneri viszony és a BOE fogja szállítani bizonyos iPhone 14 modellek képernyőjét.

2022 elején lehetett arról hallani, hogy az Apple és a BOE megegyezett egymással, és a kínai cég OLED panelekkel fogja ellátni az amerikai gyártót, amelyek majd az iPhone 14 sorozat különböző modelljein fognak felhasználni. Aztán meg arról kezdett el szólni a fáma, hogy a kínaiak módosították az kijelző áramkörének kialakítását, ez pedig azonnali visszakozást váltott ki az Apple-ből, mondjuk teljesen érthető módon. A cég le is állította a megrendeléseket mihelyt fény derült erre a turpisságra.

Most azonban a The Elec nevű dél-koreai sajtóorgánum arról számolt be, hogy a két cég mégiscsak megegyezhet egymással. Ehhez persze az kell, hogy az Apple minőségellenőrzési folyamata során sikeresen teljesítsenek a BOE által biztosított kijelző-minták, de amennyiben azokkal nem lesz gond, az amerikai vállalat hajlandó lesz leadni egy nagyobb rendelést a kínai cég számára.

A bennfentesek, akiknek van rálátása erre az egészre, azt állítják, hogy ha a BOE zöld utat kap az almás vállalattól, akkor július és augusztus között megkezdődne a megjelenítők gyártása. A BOE által legyártott kijelzőket az Apple iPhone 14 és 14 Max modellek esetében alkalmaznák, míg a Pro variánsokra továbbra is Samsung valamint LG gyártmányú panelek kerülnének – áll a nemrégiben publikált jelentésben.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá