Mégiscsak lesznek Exynos processzorral szerelt Samsung Galaxy S23 modellek

Korábban a Qualcomm vezérigazgatója szinte megerősítette, hogy a következő Samsung zászlóshajók belsejében kizárólag Snapdragon processzor teljesít majd szolgálatot. Ez már csak azért is jó hír, mert a dél-koreai vállalat házon belül fejlesztett lapkakészletei mostanában rendre csalódást okoznak, szinte minden téren. Friss értesülések szerint mégiscsak megtörténhet, hogy bizonyos piacokon Exynos lapkák hajtják majd a Galaxy S23 modelleket.

Egy szivárogtató azt állítja, hogy a Samsungon belül sincs egyetértés azzal kapcsolatban, hogy legyenek-e Exynos meghajtású Galaxy S23 modellek, vagy sem. Az értesülés két hónappal azután ütötte fel fejét, hogy a Qualcomm kvázi megerősítette, hogy az összes telefon belsejében Snapdragon 8 Gen 2 teljesít majd szolgálatot, ami az amerikai gyártó következő csúcskategóriás lapkakészlete lesz.

A hírek Ice Universe jóvoltából kerültek napvilágra, a szivárogtató általában megbízható értesüléseket szállít. Szerinte a Samsung MX (Mobile eXperience) részlegén belül messze nincs egyetértés a processzorokat illetően. A divízióvezetők egyfelől csalódottak a házon belül fejlesztett chipset teljesítménye miatt, ami a mostani Galaxy S22 okostelefonok meghajtásáért felel, másfelől továbbra is azt szeretnék, ha a jövőre debütáló zászlóshajók belsejében a Samsung Semiconductors által gyártott Exynos 2300 chipek teljesítenének szolgálatot.

Jelen pillanatban a Samsung Galaxy S22 modellek nagyjából 70 százalékában duruzsol Exynos 2200 lapkakészlet. Ezeket Európában, a Független Államok Közösségében, Afrikában és a Közel-Keleten forgalmazzák, míg a Snapdragon 8 Gen 1 meghajtású modelleket  Amerikában, Dél-Koreában, Kínában, Japánban és Indiában értékesítik.

Az érdekes az egészben az, hogy mindkét lapkakészlet 4 nanométeres gyártási eljárással készül, Ráadásul a Samsung saját megoldása valamivel erősebb grafikai gyorsítóval büszkélkedhet, mondjuk a CPU teljesítményben a Snapdragon lapka vezet. Ennek ellenére az Exynos chip rendre leszerepel. Őszintén reméljük, hogyha nem is véglegesen, de a következő generáció esetében hanyagolják a házon belül fejlesztett lapkakészletek használatát, mert az valahol nem járja, hogy többet fizetünk valamiért, ami jóval kevesebbet tud, mint amit tudhatna.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá