Megjelenése előtt mutatkozik be a Redmi 13 5G

A Redmi 13 5G július 9-én debütál, de a MySmartPrice csapatának köszönhetően most egy előzetes pillantást vethetünk az okostelefonra, amelynek az összes jellemzőjét is közzétették. Az okostelefon a középkategória alsó szegmensébe pozícionálható, ugyanakkor igényes megjelenítője és méretes akkumulátora kiemeli a hasonló ajánlatok közül.

A készülék előlapját Gorilla Glass 3 oltalmazza, a majdnem sík hátlapját is edzett üveg védi, az oldalsó és középső keret pedig műanyagból készült. A mobilt rózsaszín, kék és fekete színekben értékesítik majd. A Redmi 13 5G 6,79 hüvelykes Full HD+ megjelenítővel lesz felszerelve, amely támogatja a 120 Hz-es képfrissítést. A telefon burkolata alá 5030 mAh kapacitású akkumulátor kerül, amelyet 33 wattal lehet majd tölteni.

Állítólag a szükséges adapter ott lesz a telefon dobozában. A MySmartPrice szerint egy teljes töltés egy óra 13 percig tart. A Redmi 13 5G belsejébe Snapdragon 4 Gen 2AE, vagyis Accelerated Edition lapkakészlet kerül, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi Snapdragon 4 Gen 2 egy némileg módosított, minimálisan ráncfelvarrott változatáról lehet szó.

A választott kiszereléstől függően 6 vagy 8 GB RAM és fixen 128 GB UFS 2.2 tárhely kerül az okostelefonba. A Redmi 13 5G lesz az első olyan Redmi márkájú okostelefon, amely már gyárilag HyperOS felhasználói felülettel érkezik. A gyártó két Android főverziót és négy évig tartó biztonsági frissítést ígérhet az okostelefonjához- ez még nem megerősített infó.

A végére hagytuk a kamerákat. Az okostelefon hátoldalára Samsung ISOCELL HM6 érzékelővel szerelt 108 megapixeles elsődleges kamera kerül, amely támogatja majd a 3x szenzoros zoomot is. A kamerakészlet másik tagja igazából szót sem érdemel, egy 2 megapixeles makró egységről van szó. Az előlapra 13 megapixeles szelfikamera kerül majd. A telefon a pályafutását az indiai piacon kezdi, de nem lehetetlen, hogy később más régiókban is forgalomba kerül.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá