Megjelent egy új Doom játék mobilokra

Valószínűleg már minden kedves olvasónk hallott a Doom nevű játék szériáról, amelynek bizonyos részei lassan már szó szerint a krumplin is elfutnak, de számológépen mindenképpen. A most harmincéves franchise egy újabb epizóddal, jobban mondva spin-offal gazdagodott, ami a Mighty DOOM névre hallgat, és telefonokon fut.

Habár nem teljesen érthető, mi értelme van egy mobilos Doom játéknak, amikor tisztességes internet hozzáféréssel, meg némi Xcloud mágiával a legtöbb Android rendszert futtató okostelefon vagy tablet képes futtatni a konzolos részeket, mégis befutott egy újabb epizód a démonmészáros kisiparos életéből. Persze az is megtörténhet, hogy úton vagyunk és nem a legjobb a lefedettség, ilyenkor lehet kiváló unaloműző egy ilyen, vagy ehhez hasonló mobilos játék. Nyilván nem kapjuk meg azt a fullos élményt, amit a korábbi részek biztosítottak, a belső nézetes lövöldözést példának okáért a top-down perspektíva, vagyis a felülről nézet váltja, de az új cím mellé publikált videó alapján egész szórakoztatónak tűnik a Bethesda újdonsága. Módunkban áll fejleszteni az egyébként irtó  – nem szándékos szóvicc, na jó talán mégis -, aranyosra átdolgozott Doom Slayer-ünket, és fegyverek széles tárházából választva tudjuk őt felszerelni a kegyetlen küzdelemre. Kézbe kaphatjuk a jó öreg plazmapuskát és rakétavetőt, hogy aztán halomra pusztítsuk a pokol hordáit… amíg meg nem jön a busz.

Magát a felszerelést is tudjuk fejleszteni, illetve nyomathatjuk nagy erőkkel a kraftolást, így akár legendás cuccokat is készíthetünk, amikkel még hatékonyabb lesz a hentelés.  A játékmenet meglehetősen egyszerű – az egyik kezeddel mozgatod a karaktert, koppintással pedig tüzelsz. A Mighty DOOM teljesen ingyenesen tölthető, viszont egyelőre még csak az Android Early Access, vagyis a Korai Hozzáférés programban érhető el. Erre az egyébként a Google Play Áruházra mutató linkre kattintva ellenőrizheted, hogy megfelelsz-e a letöltéshez szükséges követelményeknek. Valószínűleg már nem kell sokat várni a teljes kiadásra, iOS verzióról viszont egyelőre még nem hallani.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá