Megkezdődött a macOS Sonoma hivatalos bevezetése

A WWDC 23-as bejelentést követően a macOS Sonoma mostantól ingyenes szoftverfrissítés formájában letölthető a támogatott Mac számítógépekre. A telepítéshez 2018-as vagy újabb MacBook Air, MacBook Pro vagy Mac mini szükséges, de a 2019-es vagy újabb iMac és Mac Pro készülékek is támogatva vannak, akárcsak a 2022-es és 2023-as Mac Studio modellek.

A legrégebbi eszköz, amely szerepel a támogatottak listáján, az a 2017-es iMac Pro. A macOS Sonoma új kezdőképernyő widgeteket, a videokonferenciákhoz egy prezentációs overlay funkciót, továbbfejlesztett Safari funkciókat tesz elérhetővé.

A böngésző esetében az azt jelenti, hogy külön weboldalakat és böngészési profilokat is hozzáadhatunk az alsó dokkolósávhoz. A Játékmód egyenletesebb képkockasebességet, valamint alacsonyabb bemeneti és hangkésleltetést biztosít, amennyiben vezeték nélküli kontrollereket és AirPods füleseket és fejeseket használunk.

Az új rendszer kevésbé kihangsúlyozott funkciói közé tartozik az új és fejlesztett automatikus autokorrekt, az intelligens bevásárló listákkal kiegészített emlékeztetők frissítése, a továbbfejlesztett PDF gyors űrlapkitöltés, valamint a javított dokumentumszkennelés a Jegyzetek applikáción belül. A tiéd szerepel a támogatott Mac számítógépek listáján?

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá