Meglepte az Apple-t, hogy nem igazán fogy jól az iPhone Xr

Érik az év egyik legnagyobb meglepetése. Annak ellenére, hogy minden előrejelzés szerint sikerre volt ítélve a mobil, a hírek szerint mégsem igazán kell a népnek a legolcsóbb idei iPhone.

Mikor bejelentették, hogy idén három új iPhone is érkezik, rögtön lehetett tudni, hogy az egyik modell az olcsóbb szegmenst célozza meg. Ekkor nagyon úgy tűnt, hogy ez az almás mobil majd mindent visz, mivel hasonló tudást kínál , csak jóval kedvezőbb áron. Az elemzők is ezt várták a legkelendőbbnek, csak hogy azzal nem számoltak, hogy az Apple keresztbe tesz az iPhone Xr-nek.

Kezdődött azzal a dolog, hogy bő egy hónappal később vált elérhetővé, így akik nem akartak várni, inkább az Xs és Xs Max közül választottak. Az Xr modell végül a kijelző minőségében és a kamerák terén is visszalépésnek számít, arról nem is beszélve, hogy nem is annyira olcsó, hiszen ez a modell is 300 ezer Ft-tól indul.

Így tehát nem meglepő, hogy az előzetes becslésekhez képest jóval kisebb igény mutatkozik az iPhone Xr-re, melyre állítólag már az Apple is reagálni kényszerült. A cég máris jelezte a beszállítóknak, hogy kevesebb mennyiségű készülékre van szükségük. Emiatt az egyik legnagyobb beszállítójuk, a Foxconn máris felfüggesztette a gyártósorok működésének negyedét, így a kezdeti 60 helyett csak 45 sor üzemel, és állítólag a többi partner is hasonló utasításokat kapott.

Forrás: Használtalma

Szólj hozzá