Megújul a Skype

A Skype és a videotelefonálás fogalma annyira összeforrt az elmúlt évek során, nagyon sokan még akkor is “skypeolást” emlegetnek, amikor valami totál más programot használnak. Azt nem tudjuk, hogy jelenleg hányan használják az appot, de azt igen, hogy most komoly ráncfelvarrást kapott a szoftver felhasználói felülete, amelyet maguk a fejlesztők tártak a felhasználók elé.

Egy blogbejegyzésben vázolta fel a Skype, hogy jelentős változásokra lehet számítani a felhasználói felület megjelenésében. Az interfész középpontjában az úgynevezett “call stage”, vagyis a hívási felület áll, amelyben a hívás résztvevői egymást láthatják. A beszélgetéseket egyedi témákkal testre lehet szabni, akár színátmenetekkel is hangsúlyozhatjuk azokat.

A Skype fejlesztői szerinte a világ legszebb “call stage” felületét hozták létre, új elnevezésekkel, funkciókkal és témákkal. A cél az volt, hogy modernizálják a szoftver megjelenését, úgy, hogy az a régi felhasználók számára továbbra is felismerhető maradjon. A bejegyzés szerint mostantól a felhasználó szó szerint központi szerepet kap majd a hívások során, aki ezentúl megtalálja magát az elsődleges nézetben, hívások indítása során. A videohívások megjelenítésének módját is egy sokkal természetesebb rácsos elrendezésbe foglalták, a fejlesztők szerint “többé senki sem marad egyedül a felső tálcán, mert mi mindannyiukat összehozzuk.”

A Skype lehetővé teszi a felhasználók számára egy csempe testreszabását is, amikor épp nem osztanak meg videót, így megszűnnek végre a szürke csempék. A párbeszédekben csak hanggal résztvevő felhasználók avatárjai a felhasználók profilképét fogják tartalmazni, és a hívás során testreszabható háttér is hozzáadható vagy megváltoztatható lesz. A Skype “Meet Now” funkciója lehetővé teszi, hogy videohívást indítsunk bárkivel, aki nem rendelkezik Skype-fiókkal. A Meet Now belépési menüje frissült, letisztultabb és így könnyebben használható lett.

A témákat a csevegőablakokban is használhatjuk, a csevegéseket különböző színekkel szabhatjuk testre. Nem csak csinosabb, vagy modernebb lett az app, de gyorsabb is, a Skype készítői szerint az alkalmazás teljesítménye 30 százalékkal javul asztali számítógépeken, és több, mint 2000 százalékkal Android operációs rendszeren.

Kíváncsian várjuk, hogy ezek az újítások népszerűbbé teszik-e a Skype-ot, ami valamikor a legpopulárisabb videotelefonáló, videokonferencia alkalmazás volt, de mára már megelőzték az olyan kihívók, mint a Zoom, a Facetime, a WhatsApp, a Google Duo, de még a szintén Microsoft kézben lévő Teams applikáció is komoly konkurenciát jelent a számára. Ha érdekelnek az újítások és a változtatások, azokat erre a linkre kattintva meg tudod tekinteni.

Forrás: Skype

Szólj hozzá