Megnézték, hogy melyik mobil képes a leggyorsabb töltésre

A hosszú töltési időnek senki sem örül, nem véletlenül igyekszenek ebbe az irányba is fejleszteni gyártók,és némelyik mobil már nagyon szép eredményt tud felmutatni ezen a téren.

Ha megkérdeznék az embereket, hogy milyen irányú fejlődést látnának szívesen a mobiloknál, akkor szinte mindenki az akkumulátoridőt mondaná, Sajnos mivel az akkumulátorok terén még várni kell az igazán nagy áttörésre, ezért egyre inkább a töltési idő lerövidítésén dolgoznak a gyártók.

Hiszen hiába is tennének hatalmas akkumulátort a mobilokba, ha utána hosszú órákig kell töltenünk azt. A jelenlegi megoldások között bődületes különbségek vannak ezen a téren, és az alábbi tesztben is ezt vizsgálták. Megnézték, hogy néhány népszerű mai mobil mire képes egy 30 perces töltési idő alatt, és hajmeresztő különbségeket tapasztaltak.

Az Oppo Find X Lamborgini verziója elsöprő fölénnyel nyert, hiszen az 50W-os SuperVOOC töltő 93%-ig töltötte fel a mobilt mindössze fél óra alatt. A OnePlus 6 megoldása is szupernek tűnik, mivel ez 60%-ig jutott, a többiek megoldása nagyjából átlagosnak tűnik.

Egy gyártó azonban negatívan emelkedik ki a sorból, ők pedig nem más mint az Apple. A legújabb mobiljuk, az iPhone XS Max csúfosan leszerepelt a tesztben. Persze itt az Apple is hibás, mert a 439.990 Ft-ért megvásárolható mobilhoz kifejezetten kis teljesítményű, 5W-os töltőfejet ad. Persze külön vásárolhatunk hozzá komolyabb adaptert is, ám sajnos ez is elég horror árral rendelkezik. Persze van egy olyan érzésünk, hogy a felhasználók úgyis megveszik majd, mivel senki nem szeretné, ha a több százezres mobilja órákig a lógna a töltőn.

Forrás: Használtalma

Szólj hozzá