Megnövelt képfrissítése lesz a Samsung Galaxy Fold 2 belső kijelzőjének

Komoly előre lépeseket hozhat elődjéhez képest a Samsung Galaxy Fold 2, már ami a képernyőt illeti – derült ki egy friss szivárogtatás anyagából. Ez persze remek alkalom arra, hogy újra elővegyük a dél-koreai cég hajlítható okostelefonját, és összegezzük mire lehet számítani majd a flexibilis csúcstelefon kapcsán. 

A legújabb infók szerint a belső megjelenítő – tehát amelyik hajlik badumtss – méretét tekintve 7,59 hüvelykes lesz, mégpedig 2213 x 1689 képponttal, de nem is ez a forradalmi hír, hanem az, hogy a kijelző képfrissítési rátája 120 Hz-re lesz kalibrálva, az eddig 60-nal szemben. Hála az okostelefonok isteneinek, az oldalsó szenzorszigetet is eltörli a Samsung, helyette egy bevágás ad majd otthont a benti kamerának, de csak azért ezt a megoldást alkalmazzák, mert a megjelenítő alá integrált megoldás állítólag nem állt készen a gyártás idejére. A képernyő ultravékony üvegbevonatot fog kapni, akárcsak a már forgalomban lévő és szellemiségében a régmúlt dicső kagylótelefonjait idéző Samsung Galaxy Z Flip. Az UTG réteget továbbra is egy műanyag réteg fogja borítani.

A Samsung Galaxy Fold 2 támogatni fogja az S Pen tollat is, amivel sokkal produktívabb lehet a készülék jövendőbeli tulajdonosa. A kívül található megjelenítőt is “ráncfelvarrják”, a képátlója 6,23 col lesz, a felbontása pedig 819 x 2267 pixel, míg a képfrissítés marad 60 Hz. Újfent egy bevágásba ágyazott kamerát fogunk tudni használni fotózásra, a felbontás egyelőre nem ismert. A hírek forrása egyébként nem valami Twitteres szaki, hanem egy kicsit komolyabb figura, mégpedig Ross Young, aki nem más, mint a Display Supply Chain Consultants elnöke, neki pedig van némi rálátása a Samsung gyártási folyamataira. Ugyanakkor nem idézett hivatalos forrásokat, így még mindig azt kell mondjuk, egyelőre ne vigyétek messze a fenntartásokat még ha az itt leírtak eléggé valószínűnek is hangzanak. Mivel ezeket a jellemzőket – a magasabb képfrissítést leszámítva – már korábban is pletykálták, vélhetően csak nem mesebeszédről van szó.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá