Mégsem volt áprilisi tréfa az Asus ROG Ally, már a várható ára is kiderült

Elsőre mindenki azt hitte, hogy az Asus Windows 11 rendszert futtató Steam Deck kihívója valami rossz áprilisi tréfa, ugyanis a bolondok napján lehetett először hallani a handheld gaming PC-ről. Azóta a tajvani cég többször is megerősítette, hogy a készülék nagyon is létezik, egyáltalán nem vicc, mi több, hamarosan kapható lesz a nemzetközi piacokon. Már csak az ára kérdéses, kvázi ezen áll vagy bukik minden, de a legfrissebb pletykák szerint az sem lesz vészes.

Egy aktuális szóbeszéd szerint az Asus ROG Ally legdrágább konfigurációja – mert elvileg lesz neki több is – 699,99 dollárt fog kóstálni, ami nagyjából 238 ezer forintot jelent, de mivel úgyis 1:1-ben váltunk euróra, mi európaiak számíthatunk egy cirka 260 ezer forintos árra, minimum. Szerencsére nem a semmiért kérik el ezt az összeget, legyen akármennyire borsos is.

Az Asus gép legdrágább konfigurációja AMD Z1 Extreme chippel, 16 GB RAM-mal, valamint 512 GB-os SSD-vel lesz felszerelve. Habár az ár 51 dollárral több, mint amennyiért a Steam Deck-et vesztegetik, a fentiek alapján a tajvaniak masinája sokkal erősebb lesz, mint a Valve gépe.

Nyilván nem feltétlenül lesz mindenkinek szüksége a legerősebb variánsra, így jó lenne tudni, hogy a nem AMD Z1 Extreme lapkával szerelt változat mennyibe kerül. Már csak azért is, mert az a kiadás is megkapja a 7 hüvelykes, Full HD felbontású, 120 Hz-es kijelzőt, amelyet állítólag Gorilla Glass DXC oltalmaz a sérülésekkel szemben.

A kis gép elvileg 279,9 x 110,9 x 21 mm-es méretekkel, valamint 608 grammos súllyal indul majd harcba. A belsejében egy M.2 2230 SSD tölti be a háttértár szerepét, ezt egy egyszerű csavarozást követően simán tudja a tulajdonos is cserélni, sokkal egyszerűbben, mint a Steam Deck esetében. Az Asus ROG Ally-t 65 wattos USB-C adapterrel lehet majd etetni, amivel a handheld mindössze 30 perc alatt 50 százalékra tölthető.

Kíváncsian várjuk, hogy ez a bizonyos szóbeszéd az árat illetően mennyire bizonyul valósnak, illetve, hogy nálunk Magyarországon milyen elvetemült árazással kell majd számolni. Ti inkább erre, vagy egy Steam Deckre ruháznátok be?

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá