Megújul a népszerű benchmark alkalmazás, itt a Geekbench 6

Továbbra sem lehet olyat kijelenteni, hogy egy adott termékről egyértelmű ítéletet mondhat egy szintetikus tesztprogram, ugyanakkor az ilyen appok által szerzett pontok és eredmények valahol mégiscsak képesek tükrözni azt a teljesítményt és felhasználói élményt, amire az adott portéka, okostelefon, tablet stb. képes. A Geekbench mondjuk nem feltétlenül ebben, hanem megjelenés előtti készülékek lebuktatásában szokott elsősorban segédkezni. Az alkalmazásnak most befutott a legújabb verziója, amely kifejezetten a legmodernebb eszközök pontos mérésére hivatott. 

Az app fejlesztője, vagyis a Primate Labs bejelentette népszerű benchmark alkalmazásának új verzióját, vagyis köszöntjük szépen a Geekbench 6-ot. A program készítői szerint a modern telefonok és számítógépek egyre gyorsabbak, ami megköveteli a mérési módszerek legalább ugyanilyen gyors fejlesztését, mivel a benchmark metódusok hajlamosak nagyon hamar elavulni.

A Geekbench újításai között szerepel a nagyobb méretű képek alkalmazása, a tesztek importálásához szükséges nagyobb képkönyvtár, illetve a modernebb és nagyobb PDF példák. Az applikáció mostantól minden platformon méretesebb, mivel több új tesztet is magában foglal, többek között a videohívások során a háttér elmosódását, a közösségi médiában használt fényképszűrőket, illetve a mesterséges intelligencia tárgyfelismerési képességeit is vizsgálni lehet ezekkel.

A jövőben mérsékeltebb jelentőséget kapnak az egymagos mérések, mivel a fejlesztők szerint a valós felhasználási esetek többségében a teljesítmény a hardver különböző részeiből ered. Előtérbe kerül a gépi tanulás is, ami azt jelenti, hogy a CPU többmagos mérése is megújul.

A Geekbench ezentúl azt is vizsgálja, hogy a magok ténylegesen miként osztják meg egymás között a terhelést. Ez azért szükséges, mert az okostelefonok világában már jó ideje vegyesen alkalmazzák a nagy és a kis magokat, de mostanra az asztali számítógépek és a laptopok is felzárkóztak ehhez a gyakorlathoz, ez pedig megbízhatatlanná teszi a régebbi Geekbench verziókat.

Az ígéret szerint a Geekbench ezentúl pontosabb GPU méréseket kínál majd, köszönhetően az új keretrendszernek és absztrakciós rétegeknek. A platformok közötti összehasonlítás is pontosabb lesz – teszik hozzá a Primate Labs fejlesztői. A Geekbench 6 alkalmazás elérhető lesz Android, Linux, Windows és Mac operációs rendszerekre egyaránt. Amennyiben nem kereskedelmi, üzleti célra alkalmazzák, az applikáció továbbra is ingyenes marad a felhasználók számára.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá