Megújult külsővel érkezhet az iPad Mini

Az iPad Mini kinézete a mai kütyük tekintetében már nem igazán tekinthető modernnek, ám szerencsére tudja ezt az Apple is, és a következő generáció már komoly ráncfelvarrással érkezik majd.

A legfrissebb hírek szerint végre rászánta magát az Apple, és hozzányúl az iPad Mini dizájnjához. Több különböző forrás is erről számol be, és nagyon úgy tűnik, hogy a legkisebb iPad is követi az iPad Pro és iPad Air által megkezdett utat, azaz vékony kávákat, és szögletesebb éleket kapunk majd. Ha nagyon leegyszerűsítjük a dolog, akkor nagyjából a fent említett modellek zsugorított változatára számíthatunk.

Ezt igazolja néhány felbukkanó renderkép is, amelyet a tervrajzok, a CAD fájlok, illetve az eddig látott és hallott információk alapján alkottak meg. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez még nem hivatalos, az Apple-től származó kép, így természetesen a végleges dizájn ettől eltérhet még.

A változás velejárója, hogy búcsút mondhatunk a jól megszokott Home gombnak, amelynek köszönhetően az ujjlenyomat-olvasó szenzor az oldal található bekapcsológombban helyezkedik majd. A pletykák alapján a hangszórók terén is minőségi javulásra számíthatunk, és a töltőaljzat esetében már USB-C csatlakozóra válthat a gyártó.

A 206,3 mm x 137,8 mm x 6,1 mm-es dimenziók elsőre kissé furcsának hathatnak, hiszen mindössze 3 mm-es lesz alacsonyabb és keskenyebb az elődnél, ám cserébe nagyobb kijelzőt kapunk majd. Jó hír, hogy állítólag az Apple Pencil is támogatva lesz, a gyorsaságért pedig az A14-es chip felel majd. Természetesen várható belőle 5G-s változat is, a bemutató pedig valamikor az év végén lesz majd esedékes.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá