Megválhat a Honor márkától a Huawei

Az Egyesült Államok által hozott szankciók nagyon rosszul érintették a Huaweit, hiszen egyre nehezebb beszerezniük a hardveres elemeket, így nem véletlen, hogy akár még a Honor márkanévtől is megválhatnak.

Néhány napja már útjának indult a pletyka, amikor is Ming-Chi Kuo elemző egy riportban megemlítette, hogy a kínai gyártó helyzete továbbra sem javul, így pedig még az is szóba jöhet, hogy a Honor brandtől. A Honor-t még 2013-van alakította meg a Huawei, és a fiatalabb vásárlókat célozták meg vele.

A cikket azonban nem sokkal később törölték, és a Huawei is cáfolta a hírt, ám ez még nem jelent semmit. Most ugyanis a Reuters adta hírül az eladás hírét, ráadásul a forrásaik szerint már javában zajlanak a tárgyalások a lehetséges vevőkkel.

Az még nem tisztázott, hogy a teljes leányvállalatot, vagy esetleg csak egy részét adnák-e el, ám ez természetesen az ajánlatokon is múlik majd. Állítólag három cég mutat érdeklődést a Honor brand iránt, amelyből a legkomolyabbnak a Digital China tekinthető, mivel ők akár 25 milliárd jüant is fizetne a Huawei-nek. Rajtuk kívül a TCL és a Xiaomi is érdeklődik a biznisz iránt, ám az ő ajánlatuk egyelőre még nem ismert.

Az eladás mellett szólna, hogy mivel a korlátozások a Huawei-re vonatkoznak, így a vevő a jövőben be tudná szerezni a mobilokhoz szükséges hardverelemeket, ráadásul a Google szolgáltatások is visszatérhetnének a Honor mobilokra. Kérdéses persze, hogy az Egyesült Államok hogyan reagálna egy esetleges eladásra, hiszen elképzelhető, hogy a szankciókat a vevőre is kiterjesztenék, ez pedig komoly kockázatot rejt a leendő tulaj számára.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá