Megvan, hogy mennyibe kerülnek majd az idei iPhone-ok

Az iPhone 12 széria sajnos némileg később mutatkozik be az elmúlt évek modelljeihez képest, ám cserébe immáron négy új készüléket is kapunk, amire eddig még nem volt példa.

Szokás szerint az egyik szivárogtató szállította az iPhone 12 modellek amerikai árait, amelyek így természetesen dollárban vannak megadva. Ez ugyan még nem hivatalos, de ennek ellenére szinte biztosra vehető a dolog, hiszen megbízható forrásról van szó. Ahogy azt már megszokhattuk, akár nagyobb tárhellyel is kérhetjük majd a mobilokat, minden típusból három kiszerelés lesz elérhető.

Ezek alapján a legolcsóbb készülék az 5,4 colos iPhone 12 Mini lesz, amelyet 649 dollárért (~199 ezer Ft) lehet majd beszerezni a legkisebb, 64 GB-os kiépítésben. A többlet tárhely ára 50 és 150 dollár lesz, 749 dollártól (~230 ezer Ft) viszont már az iPhone 12-t is meg lehet majd vásárolni. (A hazai árak nyilván ezeknél jelentősen magasabbak lesznek!)

Az iPhone 12 Pro már jóval fentebb lett pozícionálva, hiszen az ára 999 dollártól (~306 ezer Ft) indul majd, cserébe viszont 128 GB tárhellyel rendelkezik már a legkisebb verzió is. A csúcs idén az iPhone 12 Pro Max lesz, amelyért 1.099 dollárt (~337 ezer Ft) kér majd a gyártó 128 GB tárhely esetén, ha pedig 512 GB tárhelyet szeretnénk, akkor az 1.399 dolcsiba (~429 ezer Ft) fájhat. Hazánkban utóbbi a félmillió forintot is elérheti.

Ezek alapján az előző szériához képest nem feltétlenül emelkedtek az árak, pedig korábban arról lehetett hallani, hogy az 5G támogatás miatt drágulásra számíthatunk. A pletykák alapján az Apple azzal tud csökkenteni az árcédulán, hogy a készülékek dobozából kihagyja majd a fülhallgatót és a töltőt is. Hamarosan kiderül, mivel várhatóan október 13-án mutatják majd be az új iPhone-okat.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá