Méretes aksival és 48 MP-es kamerával debütált a Gionee M12

Két verzióban debütált a Gionee M12, ezek mindegyike belépőszintű Android 10 operációs rendszert futtató készülék, közöttük érdemi különbséget csak a bennük dolgozó chipset képez. A telefon maga egy nagy kijelzős akkubajnok, 48 megapixeles elsődleges kamerával és egy valóban méretes 5100 mAh kapacitású teleppel.

A Nigériában bemutatott telefonok egyikében MediaTek Helio A25 lapkakészlet teljesít szolgálatot, a másikban pedig Helio P22, ezek amúgy majdnem ugyanazok a chipsetek, csak az előbbi némileg megnövelt órajellel dolgozik az utóbbihoz viszonyítva. Kétféle memória és tárhely opcióban lehet a telefont kapni, az egyik 4/64, a másik pedig 6/128 GB-os. A közös mindegyikben az, hogy lehet őket bővíteni micro SD kártya révén.

A Gionee M12 6,55 colos IPS LCD kijelzőt kapott, amelyen összesen 1600 x 720 pixel terpeszkedik, egy kivágásban pedig ott virít az előlapi 16 megapixeles kamera. A hátoldalon a már említett 48 képrögzítő egység tölti be az elsődleges szenzor tisztét, ez egy f/1,79 rekeszértékű konstrukció, ami Full HD felbontásban képes videókat rögzíteni 30 képkockával másodpercenként. A hátlapi kamerakészlet részét képezi továbbá egy környezetét 115 fokban monitorozó 5 MP-es ultraszéles látószögű modul, valamint ott van még két, egyenként 2 megapixeles segédérzékelő, pontos funkciójuk nem ismert, de esélyesen makró, illetve mélységérzékelőről lehet szó.

Ami a kapcsolati lehetőségeket illeti a Gionee M12 egy duál SIM támogatással rendelkező LTE mobil, tehát az 5G kapcsolatokat egyelőre hanyagolni kell, de ahova szánták ezeket a mobilokat, ott nincs megfelelő infrastruktúra, így aztán ebből nem származhat a jövendőbeli tulajdonosnak semmilyen hátránya. A modem 150 Mbps maximális elméleti letöltési sebességgel, illetve 50 Mbps feltöltési sávszéllel rendelkezik, a készülék ezen kívül Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5, GPS és FM rádió támogatással bír.

A telefon belsejében 5100 mAh kapacitású aksi dolgozik, amíg USB-C porton keresztül lehet tölteni, egy akár 10 wattos adapterrel, egyébként a mobilról nem maradt le fülhallgató kimenet sem, ami egyúttal antenna gyanánt is szolgál a rádióhoz. Ujjlenyomat-olvasót a telefon hátoldalán fogunk találni. A mobil egyelőre Nigériában kapható, ott a Helio P22 lapkával szerelt iteráció 4 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhely mellett nagyjából 60 ezer forintnak megfelelő helyi pénzért rendelhető az ottani kereskedőktől. Hogy aztán más piacokon kapható lesz-e a Gionee M12 és vajon mennyiért, egyelőre nem tudni.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá