Méretes aksival jön a Nokia C20 Plus és a C30

A HMD Global égisze alatt működő Nokia nem kifejezetten az akkubajnok telefonokkal lett híres, de azért ott van a Nokia G10 és a G20, amelyek belsejében 5050 mAh kapacitású telep biztosítja a mobilitást. A legújabb értesülések szerint a gyártó azon dolgozik, hogy még nagyobb akkumulátorral szerelt mobilokkal bővítse portfólióját, amelyek olcsó, Android Go operációs rendszert futtató modellek lesznek.

A kérdéses készülék a Nokia C30 lesz, amelynek belsejében 6000 mAh kapacitású akkumulátor végezheti a hardveres komponensek energiaellátását, legalábbis ezt állítja egy Baidu-s szivárogtató, aki még a készülék vázlatrajzát is közzétette. A bennfentes pontosan akkora akkumulátort vizionál a büdzsémobilnak, mint amekkorát a Nokia X50-nek jósolnak, bár utóbbi messze nem ugyanabban a kategóriában indulhat a vásárlók kegyeiért.

A Nokia X50 egy 108 megapixeles, Zeiss optikával felvértezett elsődleges kamerával felvértezett zászlóshajó lesz, a C30 pedig egy olcsó, belépőszintű ajánlatnak ígérkezik. Azért annyira nem tűnik rossznak a készülék az előzetes híresztelések alapján, amelyek szerint a 100 euró alatti szegmensben hódító mobil duál kamerakészletet, illetve hátlapi ujjlenyomat-olvasót egyaránt kaphat.

Szintén a közeljövőben debütálhat a Nokia C20 Plus, amelynek akkumulátora 5000 mAh-s kapacitással büszkélkedhet, ami azért jóval nagyobb, mint az áprilisban bemutatott C20 alapmodell 3000 mAh-s battériája. Ráadásul míg a C20 hátoldalán mindössze egyetlen 5 megapixeles képrögzítő virít, addig a Plus modell szintén kettős hátlapi kamerával debütálhat, habár ujjlenyomat-olvasó ezúttal nem kerül a hátoldalra, és máshova sem.

A neve alapján a Nokia C20 Plus nem csak nagyobb akkumulátorral, de méretesebb kijelzővel érkezhet, bár az egyelőre nem tiszta, hogy az eredeti Nokia C20 6,52 colos megjelenítőjén mennyit fognak növelni. A vázlatok alapján a Nokia C30 még a C20 Plus-nál is méretesebbnek tűnik. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor jelentik be az új C szériába tartozó készülékeket, mint ahogyan arról sem beszélnek, hogy mikor debütál a Nokia X50.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá