A Microsoft elárulta az Xbox Series X árát és megjelenésének időpontját

Szuperül alakul a hét a konzolok szerelmeseinek, hiszen a Microsoft tegnap felfedte az Xbox Series S-t, ma pedig az Xbox Series X-ről árulta el a hiányzó információkat.

Véget érthetnek a találgatások, hiszen a mai napon a Microsoft elárulta, hogy November 10-én startolnak el a következő generációs konzoljai, ráadásul a hazai árakat is közzétették az Xbox hazai Facebook oldalán. Ezek szerint az Xbox Series X 184.999 Ft-ba került majd, míg a Series S-ért 113.999 Ft-ot kell majd fizetnünk.

Az Xbox Series X igazi erőgép lesz, hiszen 8 magos, 3,8 Ghz-es Zen 2 architektúrára épülő processzort kapunk, mellé pedig 16 GB RAM és 1 TB-os NVME SSD került majd. A Series S-ben ugyanez a CPU teljesít majd, ám “csak” 3,6 Ghz-en megy, mellé pedig 10 GB memória és 512 GB SS került majd.

A legnagyobb különbséget a grafikus gyorsító jelenti majd, amely természetesen erősebb lesz az Xbox Series X-ben, mivel ezt 4K felbontásra tervezték, és akár 120 Hz-en is képes futtatni a játékokat. Az Xbox Series S esetében ez viszont kizárt, hiszen itt 1440p lesz a maximálisan elérhető felbontás.

Az előrendelési időszak szeptember 22-én indul, azaz kevesebb, mint két múlva adhatjuk majd le az igényünket a Microsoft következő generációs konzoljaira. Aki rendelkezik otthon 4K-s TV-vel, annak érdemes lesz az Xbox Series X-et megvenni, ám ha valaki megelégszik a kisebb felbontással, akkor annak érdemes lehet az Xbox Series S-t választani, hiszen így 71.000 forintot tudna spórolni.

Forrás: Xbox Magyarország

Szólj hozzá