Mind a négy iPhone 16 modell A18 lapkakészlettel érkezik majd

Tavaly, amikor az Apple piacra dobta az iPhone 15, illetve 15 Plus modelleket, azok A16 Bionic chippel érkeztek, míg az iPhone 15 Pro és 15 Pro Maxot A17 Pro chippel szerelték fel, tovább mélyítve a szakadékot a Pro és nem Pro kiadások között.. Ez különösen rossz döntésnek bizonyult utólag, ha figyelembe vesszük, hogy csak az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max támogatja az Apple Intelligence mesterséges intelligencia funkciókat, a lapkakészlet miatt. A hírek szerint idén máshogy lesz.

Állítólag idén az Apple szakít ezzel a gyakorlattal. Valaki felfedezett az almás gyártó belső rendszerében egy kódot, amely arra utal, hogy mind a négy iPhone 16 modell belsejében az A18 Bionic chip teljesíthet szolgálatot. Persze még így is lehet, hogy lesz különbség a chipek között, például a szimpla iPhone 16 modelleket A18, míg a Pro változatokat egy fejlettebb, A18 Pro lapkakészlet hajthatja, de legalább most már az olcsóbb készülékek esetében sem kell beérni az egy évvel ezelőtti lapkával.

Amennyiben lesz eltérés a kétféle chipset között, akkor az iPhone 16 és 16 Plus modellek kevesebb GPU magot kaphatnak. Ezt az Apple megvalósíthatja azok letiltásál, illetve egyéb módokon is. A másik érdekesség az, hogy az Apple kódjában öt készülékre utaló jeleket fedeztek fel, és egyelőre nem tudni, hogy melyik lehet a plusz modell. A találgatások szerint a következő iPhone SE-ről van szó, amely 2025 elején jelenhet meg ugyanazzal a lapkával, ami a 16-os sorozatot hajtja.

Forrás: MacRumors

Szólj hozzá