Minden részlet kiszivárgott a hamarosan bemutatkozó Pixel mobilokról

Mióta májusban kikerültek az első képek a Google következő mobiljairól, alaposan meglepték az rajongókat, hiszen kifejezetten egyedi dizájn sikerült alkotniuk, és végre a specifikációkra is fény derült.

Hamarabb már hallani lehetett róla, ám most Jon Prosser megerősítésének hála immáron biztosra vehető, hogy egyedi chip kerül majd a következő Pixel mobilokba, és ezúttal már nem a Qualcomm-tól szerzik be a hardvert. Sajnos a sebességével kapcsolatban nincs még infó, illetve a technikai paraméterek sem ismertek. Minden másra azonban fény derült, így jól ismertek a két érkező mobil adatai.

A Pixel 6 egy 6,4 colos AMOLED kijelzőt kap majd, és 8 GB memóriával, illetve 128/256 GB háttértárral kerül majd a boltokba. Hátul duál kamerát kapunk (50 MP + 12 MP), míg az előlapon pedig egy 8 MP-es szelfikamera helyezkedik majd el. Az akkumulátor mérete 4.614 mAh lesz, és természetesen az Android 12-vel a fedélzeten érkezik majd kisebbik modell.

A Google Pixel 6 Pro lesz az igazi fenevad, hiszen itt már 6,71 colos P-OLED panelt kapunk, amely a hírek szerint az LG által kerül előállításra. A memória itt már 12 GB-re nő, és 128 /256 / 512 GB tárhellyel érhető majd el a készülék. A kamerák száma is nőtt, így hátul tripla modult kapunk (50 MP + 48 MP + 12 MP), illetve a szelfikamera is 12 MP-es lesz. Az 5.000 mAh-s akkumulátor is biztatónak tűnik, ám csak az első tesztekből derül majd ki a valódi tudása, mivel az egyedi hardver fogyasztásán rengeteg múlik.

Sajnos a bemutató időpontja még nem ismert, de várhatóan októberben ismerhetjük majd meg a Pixel 6 és Pixel 6 Pro készüléket, illetve az árukat. Remek hír, hogy a Google már 5 év szoftverfrissítést garantál a készülékeihez, amelynek bizonyára örülnek majd az újdonsült tulajok. Nagyon ígéretesnek tűnnek tehát a mobilok, és mindössze az egyedi chip körüli kérdések miatt lehet helye némi izgalomnak.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá