Mindent tudhatunk a Samsung Galaxy S8-ról

Már csak egy nap van a Samsung Galaxy S8 bemutatásáig. Már mindenki tűkön ülve várja, hogy a vállalatóriás mivel rukkol elő, azonban olyan nagy meglepetések nem valószínű, hogy érnek bennünket a megbízható forrásoknak köszönhetően. Nézzük meg, hogy miket is tudunk!

A Winfuture nevű cég szivárogtatta ki kompletten a Samsung Galaxy S8 és S8+ adatait, amit a sajtóképek mind-mind alátámasztanak, így már majdnem biztosak lehetünk abban, hogy tudjuk, milyen lesz a Galaxy S széria két új üdvöskéje!

Kijelző tekintetében annyit tudunk, hogy hajlított szélű kijelzővel lesznek csak elérhetőek a készülékek, így az “Edge” utótag értelmét veszíti. A Galaxy S8 5,8 colos, míg az S8+ 6,2 colos megjelenítővel érkezik, melyeknek képaránya 18,5 : 9, a felbontása pedig 2960 × 1440 pixel lesz.

A hátlapi kamera marad 12MP-es felbontású, azonban a szelfikamera 8MP-esre hízik. Mindkettő f/1.7 apertúrával rendelkezik, a hátoldali szenzor pedig kap optikai képstabilizátort, (már nem ismeretlen) Dual Pixel technológiát, és lézeres autofókuszt is, továbbá természetesen 4K-val is alkalmunk nyílik videót rögzíteni.

Mint már jó ideje tudhatjuk, a Home gomb eltűnik, az ujjlenyomat-olvasó pedig a hátlapon kap helyet, illetve egyéb funkciókat. Szerencsére IP68-as tanúsítványt is kapunk, így az apróbb balesetektől védve van a telefon, továbbá sztereo hangszóróval is gazdagodnak az új tulajdonosok.

Mindkét jövevényben régiótól függően vagy az új Snapdragon 835 vagy a szintén most debütáló Exynos 8895 teljesít majd szolgálatot 4 GB RAM és 64 GB (bővíthető) háttértár társaságában. A Note 7 botrányból okulva az akkumulátorok “csak” 3000- és 3500 mAh-sak lesznek, aggodalomra viszont semmi ok, hiszen a gyorstöltés lehetősége fennáll majd az USB-C aljzaton keresztül.

Via Napidroid.hu

Az árak kereken 100€-val drágulnak majd tavalyhoz képest, hiszen a Galaxy S8 799€-ba (kb. 240.000 Ft), az S8+ pedig 899€-ba (kb 270.000 Ft) kerül majd. Vehetünk majd hozzá egy DeX névre hallgató dokkolót is, ami segítségével asztali PC-ként használhatjuk majd az új kedvencünket, és nem is lesz horror árban a maga 149€-s (kb.45.000 Ft) címkéjével. A bemutató március 29-én, azaz holnap lesz New Yorkban, már alig várjuk!

Forrás: SamMobile

Szólj hozzá