Mindössze 13 eurós árcédulával érkezett a Nokia 105 (2019)

A mobilok mostanra már a hatalmas kijelzőről és a szupergyors hardverekről szólnak, ám bizonyára sokan vannak még olyanok, akiknek erre semmi szükségük, és nekik lehet telitalálat a Nokia 105 idei verziója.

A HMD Global néhány hete jelentette be a Nokia 105 2019-es verzióját, amely ezúttal nem a okostelefonok szerelmeseit célozza meg, hiszen egy alaptudással rendelkező, teljesen sallangmentes készüléket kapunk. A tudása nagyjából olyan, mintha 20 évvel ezelőtti mobiltelefonoknak, ám ezzel igazából semmi baj nincs.

Juho Sarvikas, a cég feje egy posztert tett közzé amelyen a mobil részleteit fedi fel a nagy világnak, mindezt persze viccesen tálalva. Ezek szerint az O2 stadion férőhelyeinek 10%-át is elmenthetjük a névjegyekhez (2000 fő), és akár 18,2 napig is bírja  a készülék, így akár 9 fesztivált bulizhatunk végig vele. Ló magasságból leejtve (1,5 méter) is tesztelték, ráadásul akár egy panda súlyát is kibírja.

A Nokia 105 (2019) technikai paraméterei is ismertek, és az 1,77 colos kijelző, a 4 MB memória és a 4 MB tárhely sem okoz meglepetést. A Nokia Series 30+ szoftvere fut rajta, ami nem igényel különösebb erőforrást. A kamera ezúttal lemaradt, ám cserébe kapunk 3.5 mm-es jack aljzatot és FM rádiót is.

A mobil fekete, kék és flamingó rózsaszínben érhető el, és a 900/1800 Mhz-es sávokat támogatja, így nem minden régióban lesz majd használható. Az ára több mint baráti, hiszen 13 euróért kerül forgalomba, ami nagyjából 4.200 Ft-nak felel meg. Ennyiért kifejezetten jó választás lehet azoknak, akik csak egy másodlagos mobilt szeretnének, vagy nincs igényük az okostelefonokra.

Forrás: Twitter

 

Szólj hozzá