Mini LED kijelzővel érkezhet a 12.9 colos iPad Air

Egy ideje már beszélik, hogy az iPad Air következő generációja kétféle méretben is megjelenhet, akarcsak a Pro modellek, amelyeket jó ideje így dobnak piacra. Az iPad Pro készülékekre OLED képernyő kerülhet, de az Air tabletek méretesebbje, a 12,9 colos változat mini LED panelt kaphat – legalábbis a legfrissebb értesülések szerint.

Igen, már megint Ross Young a hírek forrása, de a fickó nagyon ott van a szeren, ha kijelzőkről van szó, és általában megbízható infókat szokott szállítani. A mini LED technológiának megvannak a maga előnyei, alacsonyabb fogyasztás, magasabb fényerő, és sokkal mélyebb feketék, mint bármilyen hagyományos IPS megoldás esetében, a jelenlegi iPad Air is ilyennel van felszerelve.

A paneleket, amelyek az új iPad Airre kerülnek, korábbi készletekből fogják biztosítani, az Applenek maradtak bőven a mostani iPad Pro gyártása után, ez jelzi is némileg, mostanában mennyire nem ment jól a táblagép biznisz az almás gyártónak. Nem baj, ez így előrelépés lesz az Air modellek számára, és a jövendőbeli tulajdonosok is csak örülhetnek az újításnak. Az Apple pedig ismét a csúcsra törhet az eladások tekintetében.

Ross Young arról nem beszél, hogy milyen kijelző kerül a sima 10,9 hüvelykes iPad Airbe, de okkal feltételezhető, hogy IPS LCD lesz a választott megoldás, hiszen nincsenek megmaradt mini LED kijelzők ebben a méretben, csak a nagyobb Pro kapott extrább kijelzőt, mindegyik más modell folyadékkristályos panellel került forgalomba. Persze bevezetésre kerülhet egy teljesen új méretű képernyő, de erre vajmi kevés az esély. Az új iPad Air és Pro modellek várhatóan a következő hónapban mutatkozhatnak be, már alig várjuk érkezésüket.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá