Mit tud egy Xiaomi okoségő?

A Xiaomi és a Philips Lightning együttműködésének egyik legelső terméke ez az égő, amely jócskán túlmutat a hagyományos izzókon.

Szabványos E27-es foglalatú, maximális fényereje 450 lumen, fogyasztása pedig mindössze 6.5 W. Nem csak egy szimpla energiatakarékos LED izzóról van szó, mivel wifi-n keresztül képes kapcsolódni a Xiaomi Mi Home programhoz. Ha csatlakozott, a mobilunkra letöltött applikációval tudjuk vezérelni a fényerőt és a fény hőmérsékletét is. Mindkettő tetszés szerint állítható, utóbbit 3000 és 5700 kelvin között változtathatjuk.

Beüzemelés:

  • tegyük be a helyére
  • Kapcsoljuk fel 5x egymás után, várjunk az 5. után picit, és villogással jeleznie kell, hogy készen áll a kapcsolatra
  • A Mi Home appban válasszuk a “China Mainland” (vagy a kínai karakteres) szervert és az angol nyelvet
  • A szokásos párosítási-keresési folyamat segítségével adjuk hozzá a Mi Home-hoz

Az égőt célszerű a telefonos applikációval használni, mert falikapcsolót használva a bekapcsolás után akár 1 percig is eltart amíg újra csatlakozik a wifi hálózathoz. Ez azonban nem probléma, mivel a termék megjegyzi az utolsó beállítást.

Az előre programozott megvilágítások között találunk olyat, amit alvás közben használhatunk, és olyat is ami mellett TV-t nézhetünk. Ráadásul a váltáshoz nem kell felkelni a fotelből vagy az ágyból sem, hiszen a telefonon futó szoftveren keresztül minden funkciót elérünk.

Az állítható színhőmérséklet nagyon hasznos, mert este a meleg fehér fény sokkal kevésbé fárasztja a szemet. Aki azonban a természetes fehéret szereti, az beállíthatja azt az árnyalatot is. Az appon belül ha a fényforrás “körte” ikonjára bökünk, akkor ki- és bekapcsolhatjuk, ha a nevére, akkor egyéb beállításokat érhetünk el.

A színhőmérséklet és fényerő szabályzás egyszerű: fel és le húzással a fényerőt, jobbra-balra suhintással pedig a színhőmérsékletet állíthatjuk, majd a nekünk tetsző beállítást a kis szívecske ikonnal menthetjük el. Ha a villanykapcsolóval kapcsoljuk le, akkor megjegyzi az utolsó állapotot és úgy kapcsol vissza.

A Xiaomi és Philips közös okoségőjéhez most kuponkódot is tudunk adni. A GB17LED kódot beírva postával együtt 11.3 dollárért elérhető (2.900 Ft) a termék. Információk és megrendelés ezen a linken.

Forrás: Gearbest

Szólj hozzá