Most már biztos: ilyen lesz a következő Samsung csúcsmobil

Már szinte mindent lehet tudni a hamarosan érkező Samsung Galaxy Note 9-ről, ami a gyártó legütősebb 2018-as csúcsmobilja lesz.

Számos kép árulkodik már a dizájnról, és ezek alapján külsőleg nem sok változás lesz a Note 8-hoz képest. Az előlap például szinte teljesen megegyezik:

Samsung Galaxy Note 9 vs Note 8

A hátlapon annyi eltérés lesz, hogy az ujjlenyomat-olvasó a kamerák alá kerül, így kényelmesebb lesz a használata. Továbbá lesz egy érdekes kék-sárga színkombináció is, amiről egy kiszivárgott promóciós kép árulkodik:

Ha külsőleg nem is, de más szempontból hoz pár remek újítást a Note 9. Állítólag egy nagyméretű, 4000 mAh-s aksi kerül bele, és az S Pen ezúttal Bluetooth támogatást is kap, így sokkal több dologra használhatjuk majd. Ez állítólag egy amolyan távirányítóként is működni fog, vezérelhetjük majd vele például a zenelejátszót, vagy elsüthetjük távolról a kamerát.

Hardveres téren az idei csúcsot kapja a mobil, Snapdragon 845 vagy Exynos 9810 hajtja majd a készüléket régiótól függően, és 6 vagy 8 GB RAM kerül bele. Kamerák szempontjából is lesz előrelépés, hiszen az S9 modellek variálható apertúrájú megoldása kerül a Galaxy Note 9-be egy másodlagos telefotó kamerával.

A legjobb hír pedig, hogy az ár állítólag nem fog nőni a tavalyi Note 8-hoz képest. Európában 990 euró körül alakulhat majd a hivatalos ár, ami azt jeleni, hogy marad a hazai 330-340 ezer Ft-os összeg. Persze ez sem kevés, de már az előd is ennyibe került.

A bemutató augusztus 9-én lesz, és augusztus 24-én jelenhet meg a mobil világszerte.

Források: AndroidHeadlines, PhoneArena, Sammobile

Szólj hozzá