Mostantól a PC-s játékokkal is játszhatunk Xboxon

Az Xboxon futó Microsoft Edge böngésző billentyűzet és egér támogatásának köszönhetően ez a cikk akár egy konzolon is készülhetett volna. Egyelőre azonban nem tervezem a szórakozás és a multimédia szentségét jelentő gépet bármilyen jellegű munkára használni, csak jelzem, hogy ilyet is lehet. Sőt, most már pont az említett böngészőnek köszönhetően akár a kedvenc PC-s játékainkkal is elüthetjük az időnket – egy Xboxon.

Billentyűzet és egér támogatás – pipa. Webes emuláció és más nyalánkságok – szintén pipa. PC-s játékok konzolon – pipa. Mindez a rendkívül jól felszerelt és funkciókban valóban gazdag Microsoft Edge böngészőnek köszönhető. A browser tovább bővített képességeinek köszönhetően mostantól támogatott a GeForce Now is, így a felhőalapú játékszolgáltatás révén játszható címek mostantól Xbox konzolon is elérhetőek. Igazából nem kell más, mint egy tisztességes internethozzáférés, pár játék a Steam vagy GoG fiókodban – ha lehet a Now által támogatottak legyenek – és már mehet is a móka.

Az új opció egyébként nem kifejezetten a GeForce Now miatt lehet hasznos, hiszen maga a Game Pass Ultimate is kínál egy rakás klassz játékot a PC-s Game Pass szekcióban, ráadásul ezek egy részét kontrollerrel nem is igazán lehet játszani, viszont a klaviatúra/egér támogatásnak köszönhetően a felhőn keresztül most már ezekkel is csapathatjuk. Igen, mondjuk egy Age Of Empire epizódot, ami benne van a katalógusban. Az opció életbe lépéséről, és annak működéséről a The Verge munkatársa, Tom Warren számolt be a Twitter oldalán. A GeForce Now tehát működik, igaz egy kicsit nehézkes még a történet, és nem teljesen hibátlan. Mondjuk egy ilyen precíz lövöldözős játékot egyelőre talán nem érdemes ezzel a szolgáltatással játszani, de a kalandjátékok, körökre osztott stratégiák, és más hasonlók teljesen működőképesek lehetnek.

Forrás: The Verge

Szólj hozzá