Mostantól elérhető az Apple Vision Pro

Mostantól nyílt értékesítés formájában is beszerezhető az Apple Vision Pro headset, amelynek lezárult előrendelési fázisa. A 3499 dolláros indulóár miatt valószínűleg nem lesz sorban állás az Apple üzletek ajtaja előtt.

A kevert valóság headset háromféle belső tárhely konfigurációval kerül forgalomba. A Vision Pro-t megvásárolhatjuk 256, 512 GB-os, valamint 1 TB-os háttértárral egyaránt. Az indulóár 3499 dollár, az 512 és 1 TB-os variánsok pedig 3699 és 3899 dollárt kóstálnak. Ha valamilyen spéci lencsére van szükséged, azt külön kell beszerezni, ebben az összegben az nincs benne. A tőlünk szerencsésebb piacokon egyébként le lehet foglalni egy időpontot az Apple üzleteiben, és ki lehet próbálni a headsetet.

Egyébként beszerezni az Apple Vision Pro headsetet nem csak annyit jelent, hogy rábökünk a vásárlás ikonra. Először is egy iPhone segítségével meg kell vizsgálni a fejünket. A Face ID ToF szkennerjét használva, körözni kell a fejünk körül, hogy pontos becsléseket szerezhessünk arról, hogy milyen méretű pántokkal lenne kényelmes használni a készüléket. Ez kulcsfontosságú, hiszen máskülönben vagy lötyögne, vagy túl szoros volna az Apple prémium készüléke, amelyről egyes tesztelők már így is azt állítják, hogy nem igazán kényelmes viselet.

A szemüvegesekre még vár egy külön kör, hiszen nekik szükségük lesz a látási kondíciójuknak megfelelő, csiszolt optikai lencsékre, ezeknek az előállítását a Zeiss biztosítja, kétféle változatban. Az egyik olvasó, a másik pedig vényköteles betét, az előbbi 99, utóbbi pedig 149 dolláros felárat jelent.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá