Mostantól foglalás nélkül is kapható a Steam Deck

Több, mint egy évvel ezelőtt debütált a Steam Deck, ami a Valve játékra kiélezett, beépített képernyővel is irányítókkal rendelkező mini PC-je, ami továbbra sem konzol. Hiába történt a bejelentés tavaly nyáron, a készüléket csak idén februárban kezdték el kiszállítani, azoknak a felhasználóknak, akik foglaltak egyet maguknak. Ez a rendszer azért volt jó, mert a nyerészkedőket ellehetetlenítette, viszont mostantól nincs semmi akadálya annak, hogy bárki rendeljen egyet magának a hordozható számítógépből, vagyis a Steam Deck azonnal megvásárolható.

A Valve egy bejegyzésben árulta el a rajongóknak, hogy korábban az ellátási láncot és az alkatrész utánpótlást érintő problémákkal küzdöttek, de a kemény munkának köszönhetően egyre hatékonyabban tudták kielégíteni a Deck iránti vásárlói igényeket.

Most eljutottunk odáig, hogyha valaki felmegy a Steam oldalára, akkor azonnal megvásárolhat magának egyet a három különböző konfigurációban kapható mini PC közül. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a gyártó fenntartja a jogot arra, hogy ha netán túl nagy lenne a kereslet, akkor visszatérnek a foglalásos módszerhez, mivel a gyártási és feldolgozási, valamint a szállítási kapacitásuk továbbra is véges.

Ha valaki Steam Deck-et akar, akkor azt már 419 eurós áron beszerezheti, habár ezért az összegért csak egy 64 GB kapacitású modell jár, ráadásul a szóban forgó tárhely eMMC szabványú, vagyis nem épp a leggyorsabb. 549 euróért már egy 256 GB-os SSD meghajtóval szerelt kiszerelés kerülhet a birtokunkba, ha pedig a csúcsok csúcsát akarjuk, akkor elérhető egy 512 GB-os modell is, amelyben a  választható leggyorsabb SSD található, a megjelenítő pedig matt felületű és maratott.

Exkluzív hordtáska és virtuális billentyűzet jár a jövendőbeli tulajdonos számára, ha hajlandó 679 eurót leszurkolni. Érthető módon a legolcsóbb a legkelendőbb, amiből nem igazán van készlet, de valamikor még az idén az is rendelhető lesz, ha viszont a másik két változatot szeretnénk, azokat már 1-2 héten belül ki is szállítják.

Igazából a jelenlegi energiaárak mellett egyre inkább megfontolandó, hogy a rendes asztali PC-t, vagy ezt a kis apróságot kapcsoljuk be, hiszen ez is egy teljes értékű számítógép. Hogy a képét ki lehessen lőni egy kellően nagy méretű monitorra vagy TV-re, nincs másra szükségünk, mint a Valve által gyártott dokkolóra, amelyet most a cég be is mutatott.

A tartozák segítségével tölteni tudjuk a Steam Deck-et, illetve rá tudjuk kötni két kijelzőre is, plusz hozzákapcsolhatunk további Valve-márkájú eszközöket. A Docking Station elnevezésű tartozék szintén rendelhető, nálunk Európában 99 eurós áron. Amúgy a dokkoló nem létszükséglet, bármilyen tisztességes USB-C hub is megteszi a dolgát. Most, hogy már nem kell rá várni, tervezitek-e, hogy beszereztek magatoknak egy Steam Deck-et?

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá