Mostantól “képeket is fordít” a Google Fordító webes verziója

A Google hasznos újítást eszközölt a Fordítóban, ha meg mostantól képes a képeken lévő szövegeket is az általunk kívánt nyelvre átalakítani. Ha meglátogatjuk a Google Fordító weboldalát, az oldal tetején egy sor fület fogunk látni, amelyek között mostantól találunk egy újat is “Képek” jelöléssel. Itt érhető el az új funkció.

Az új funkció a felhasználók mostantól le fordíthatják a fotókon vagy képernyő képeken található szavakat, szövegeket. Nem kell mást tenni, mint feltölteni egy képet a telefon, vagy a számítógép tárhelyről. A feltöltés után a program automatikusan felismeri a képen lévő szöveg nyelvét, ezután pedig automatikusan megtörténik az általunk alapértelmezettnek beállított nyelvre történő fordítás. 130 nyelv közül lehet választani.

A fordítás mellett egyfajta összehasonlítást is lehet kérni, az ” Eredeti Megjelenítése” opció segítségével. A lefordított képet le lehet tölteni, illetve a szöveg is másolható. A Google Fordító ugyanazt a generatív adverzális hálózatot (GAN) alkalmazza, amelyet a Google Lens AR Translate is használ. A technológiának köszönhetően lehetővé válik, hogy a lefordított szöveg a képen közvetlenül helyettesítse az eredetit.

A Google Lens már egy ideje képes erre, de a funkciót csak a mobilokon lehetett igénybe venni. Mostantól a böngészőn keresztül is használható ez a rendkívül hasznos extra. Jól jöhet, mondjuk képregények olvasásakor, habár a dolog még messze nem tökéletes… 😀

Forrás: Android Authority

Szólj hozzá