Mostantól tömörítetlen képeket és videókat is küldhetünk a WhatsApp iOS-re írt változatában

A WhatsApp iOS-es változata a legújabb frissítésének köszönhetően lehetővé teszi a videók és képek eredeti állapotában való továbbítását, mindenféle tömörítés és veszteség nélkül. Persze azért nem lehet ész nélkül nyomtatni a fájlok cseréjét, van egy felső korlát a méretet illetően.

A WhatsApp eddig alapból minden médiafájlon végrehajtott egy tömörítést, hogy így spóroljon az adattal, de mostantól lehetőségünk lesz úgy továbbítani a képeket, illetve videókat, ahogyan azokat eredetileg elkészítettük. Az új opciót ne keverjétek össze a korábban bevezetett HD minőséggel, mert az is tömörített valamennyit a médiafájlokon, igaz, jóval mérsékeltebb módon, így azok sokkal közelebb voltak az eredeti állapothoz, mint korábban. De azért mégsem voltak mentesek a veszteségtől.

Ha szeretnétek ilyen módon továbbítani képeket és videókat, a Dokumentumok küldése opciót kell majd választani a menüben, ezután megjelenik majd egy új lehetőség, hogy a fájlokkal együtt képeket, vagy videókat is küldhessünk. Ezt követően a kiválasztott képeket és videókat eredeti minőségben lehet továbbítani a feleknek. Persze az új funkciót nem lehet arra használni, hogy kiváltsuk a fájlcserélgetős appokat, a WhatsApp 2 GB-ban határozza meg az elküldhető anyagok maximális méretét.

Az új WhatsApp funkciót már tesztelik egy ideje, de most a héten elvileg minden felhasználó megkapja majd azt. Amúgy nem kell nagyon megtapsolni az app fejlesztőit, mert más szolgáltatások és alkalmazások, mint például a Telegram már évek óta rendelkeznek ezzel a lehetőséggel, de azért örülünk, hogy a Meta is felébredt végre. A bökkenő csak az, hogy ezt az opciót egyelőre csak az iOS-es WhatsApp tudja, azt egyelőre nem közölték, hogy az Android változat mikor kapja meg a funkciót. Jó hír, hogy bár a zöld robotos felhasználók nem küldhetnek ilyen nagyobb méretű fájlokat, fogadni azért tudják majd ezeket.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá