Moziélményt kínál otthonunkban a Bravia Core

A Sony már több éve dolgozik a saját filmes szolgáltatásán, és végre néhány részlet is kiderült róla. ezek alapján pedig egyértelműen kiderül, hogy a gyártó a Bravia Core-t nem a Netflix riválisának szánja, hanem teljesen más úton indultak el.

Merész kijelentést tett a Sony Electronics és a Sony Pictures az idei CES-en, amikor is az eddigi legjobb minőséget, és a legjobb filmélményt ígérték otthonunkba. Ez mostanra valósággá vált, és ez alapján nem túloztak, hiszen a mai napon elstartolt Bravia Core akár 80 mbps bitrátára is képes a Pure Stream technológiának köszönhetően. Ez már megfelel a boltban megvásárolható UHD BD lemezek minőségének, és jócskán maga mögé utasítja a többi szolgáltatást, amelyekből az eddigi legjobbat az Apple TV+ tudhatta magánénak (40 mbps).

A képi világ egészen elképesztő lesz, hiszen IMAX Enhanced filmeket kapunk, ám ezzel kapcsolatban még nem minden részlet ismert. Az biztos, hogy az IMAX-be készült filmek egyes jeleneteinél más képarányt használnak, így az ilyen filmek esetében néha a teljes kijelzőt betölti majd az adott film. Az IMAX Corporation, a Sony és a DTS rengeteg munkát fektetett a dologba, és nagyjából 50 IMAX Enchanted filmet újrakevertek (remaster), hogy eddig sosem látott minőségben láthassuk ezeket.

Minden 2021-es Sony TV támogatja majd a Bravia Core szolgáltatást, ahol egyébként kreditért vásárolhatunk majd prémium filmeket. Az idei TV-k mellé egyként jár is ilyen credit, és amíg a Sony A90J és Z9J készülékek vásárlói 10 kreditet kapnak, addig a többi modellhez 5 kredit jár majd. A kínálat jelenleg nagyjából 300 filmből áll, amelyek között olyan címek szerepelnek mint Spider Man: Far from Home, a Venom, a Blade Runner 2049 vagy a Jumanji.

Emellé az idei TV-k vásárlói 24/12 hónapos előfizetést kapnak majd a Bravia Core-hoz, amelyből szintén az A90J és Z9j tulajok örülhetnek majd a 24 hónapos időtartamnak. Ezért cserébe filmekhez és egyéb tartalmakhoz lehet majd hozzáférni, így kredit nélkül is akad majd néznivaló. Mivel az idei modellek hamarosan a boltokba kerülnek, így minden bizonnyal nemsokára több infóval tudunk majd szolgálni a Bravia Core-ról.

Forrás: FlatPanelsHD

 

Szólj hozzá