Multimédiára kiélezett VR headsettel készül a HTC

A HTC hamarosan bemutat egy vadonatúj virtuális valóság headsetet, amelynek leleplezésére október 14-én, vagyis holnap kerül sor. A szóbeszédek szerint a készülék a Vive Flow nevet fogja kapni, erre utal a ” Go With The Flow” mottó is, amelyet a kedvcsináló plakáton láthatunk.

Belsős források szerint az új termékük nem kifejezetten játékokra, sokkal inkább multimédiás tartalmak fogyasztására lesz kiélezve, persze azért hozzáférést nyerünk majd néhány alkalmi játékhoz is. Ennek megfelelően szinte biztos, hogy a HTC Vive Flow sokkal könnyebb és kompaktabb eszköz lesz, nem jár majd hozzá kontroller, és nyilván a teljesítménye sem fog felérni a tajvani gyártó játékokra fejlesztett VR headseteihez.

A virtuális headset az Oculus Go-nál is magával ragadóbb élménnyel kecsegtet – állítják a források. Azt is említik, hogy a HTC egy saját virtuális világon dolgozik, ami a Viveport Verse nevet kaphatja. Aki ide belép, átveheti az irányítást a saját háromdimenziós avatárja felett, és meglátogathat különböző helyszíneket is eseményeket a metaverzumon belül. William Gibson, a cyberpunk keresztapja és a Mátrix kiötlője valószínűleg értékelni fogja ezt a fejlesztést. Ráadásul állítólag azok sem lesznek kirekesztve ebből a virtuális valóságból, akiknek nincs alkalmas felszerelése, mert a Viveport Verse elérhető lenne asztali számítógépeken és okostelefonokon keresztül is, habár a látogatás igazi élményét valószínűleg egy megfelelő VR sisakkal tudnánk csak igazán kiélvezni.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá