Nagy dobásokra számíthatunk idén az AMD-től

Az AMD az utóbbi időben nagyon magára talált, hiszen a Ryzen második generációja telitalálat lett, és a videokártyák piacán is van néhány remek ajánlatuk, az idei szériák pedig szintén nagyon izgalmasnak ígérkeznek.

Az AMD a részvényeseinek tartott tájékoztatót, ahol ismertették a pénzügyi eredményeket, és felvázolták az idei terveiket. Minket főleg az asztali gépekbe szánt hardverek érintenek, a játékosok pedig már előre dörzsölhetik a tenyerüket, mivel nagyon ígéretes termékek érkeznek.

Processzorok terén a komplett Ryzen széria frissülni fog, és bár a tavalyi változatok is igen jól sikerültek, idén ezt csuklóból megugorják majd. Az új CPU-k már 7 nm-es csíkszélességgel készülnek, és a Zen 2 architektúrát használnak. A legkisebb modellek is 6 maggal és 12 szálon dolgoznak majd, és Mhz-ben is feljebb lépnek az elődökhöz képest.

A gyorsulás mellett az is remek hír, hogy a kompatibilitás sem okoz majd fejfájást. Marad az AM4 socket, ráadásul az eddigi alaplapokban is használhatjuk majd az új CPU-kat, mindössze egy BIOS frissítésre lesz szükségünk. Ennek ellenére természetesen idén is megkapjuk majd a legújabb, X570-es chipre épülő alaplapokat. Az új processzorok ára állítólag nagyjából 10%-kal csökken majd az elődökhöz képest, ami kifejezetten jól hangzik.

Az AMD frissíti a videokártyás portfólióját is, méghozzá a 7 nm-es Navi szériával. Ez elég erősnek ígérkezik, hiszen a Sony már bejelentette, hogy a PlayStation 5 is ezt használja majd. Erről egyelőre még elég kevés infó szivárgott ki, de ha hihetünk a híreknek akkor GTX 1080 szintű teljesítményt kapunk majd, ráadásul annál jóval kedvezőbb áron (259 dollárt pletykálnak).

Ezt egyelőre érdemes persze fenntartásokkal kezelni, hiszen ilyesmit már korábban is hallhattunk tőlük. Az biztos, hogy nagy nagyon izgalmas időszaknak nézünk elébe. Május végén, a Computex-en bizonyára több részlet is kiderül majd a termékekről, és valószínűleg a megjelenés dátumát is elárulják majd.

Forrás: Techradar

Szólj hozzá