Nagyobb kijelzőt kaphat a Samsung Galaxy S25

Ha valaki kompakt méretű, csúcskategóriás okostelefont akar venni, akkor opció gyanánt ott van számára az Asus Zenfone sorozat, egyes Sony telefonok, illetve a Samsung Galaxy S széria alapmodelljei, de utóbbiak az elmúlt években elkezdtek növekedni. A Samsung Galaxy S24 például 6,2 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, míg az elődje csak 6,1 hüvelykes panellal volt felszerelve. A  hírek szerint ez a növekedés a következő generációval csak folytatódni fog.

Az értesülés forrása egy dél-koreai sajtóorgánum, ami a Naver névre hallgat. Ők úgy tudják, hogy a Samsung Galaxy S25 6,36 hüvelykes képernyővel fog debütálni. Amennyiben a dél-koreai gyártó valóban meglépi ezt, úgy a Galaxy S25 ugyanabba a méretkategóriába fog kerülni, mint a Xiaomi 14, amelynek szintén 6,36 colos megjelenítője van. A nagy konkurens, az Apple is azt tervezi állítólag, hogy egy kicsit növel a képernyők méretén. Az iPhone 16 Pro például 6,3 colos kijelzőt kaphat.

Visszatérve a Samsung Galaxy S25-re: a szóbeszédek szerint az okostelefon belsejében Exynos 2500 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, és ugyanez a hardver kerül majd az összes többi Galaxy S25 modellbe is, értékesítési régiótól függetlenül. A döntés hátterében valószínűleg az állhat, hogy a Samsung szeretne egy kicsit lefaragni a költségeken, a házon belül fejlesztett chipsetek pedig lehetővé tehetik ezt a számára.

A szóbeszédek szerint a Galaxy S25 és Galaxy S25+ ugyanazzal az 50 megapixeles ISOCELL GN3 modullal szerelt elsődleges kamerával lesz felszerelve, amely már a Galaxy S23 és Galaxy S24 modellek esetében is bizonyított. Elkezdett keringeni egy olyan pletyka is, hogy valamelyik Galaxy S25 készüléken Sony gyártmányú képrögzítő egység teljesíthet szolgálatot. Hogy ez mennyire megalapozott infó, azt egyelőre nem tudni, de valamelyest szembe megy azzal az értesüléssel, hogy a Samsung szeretné a saját fejlesztésű hardvert erőltetni. Ha chipsetek esetében így tesz, miért importálna másik gyártótól kameraszenzorokat?

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá