Nagyon erős kezdést produkált a Disney+

A Disney közzétette legfrissebb szolgáltatásának eredményeit, és ez alapján elmondhatjuk, hogy nagyon erős kezdést produkáltak, amely hosszú távon komoly aggodalmat ébreszthet még a Netflix vezetőiben is.

Mindössze három hónap telt el a Disney+ megjelenése óta, és máris 28,6 millió előfizetővel büszkélkedhet a streaming szolgáltatás, melyre természetesen rendkívül büszke a médiabirodalom. Talán ennél is meglepőbb, hogy az első nap nagyjából 10 millióan fizettek rá elő,  ami egészen elképesztő érdeklődést mutat.

Azóta persze lelassult a folyamat, hiszen december végén 26,5 millió előfizetőt számoltak, amely az azóta eltelt hónap alatt bő 2 millióval bővült. Robert A. Iger a cég vezérigazgatója szerint ez még a legvadabb álmaikat is felülmúlta, és miután mindenkinek köszönetet mondott, elárulta, hogy további dinamikus növekedésre számítanak.

Az optimizmusra elég jó okuk van, hiszen a Disney+ egyelőre csak limitáltan érhető el, ám hamarosan elstartol Indiában, több európai országban és és végül Latin-Amerikában is. Érdekesség, hogy ennyi idő elég is volt arra, hogy az Egyesült Államokban legyőzzék az HBO-t, ami nem kis eredmény.

A Netflix eredményeire állítólag még nincs komoly kihatással a Disney szolgáltatása, hiszen ők is tovább tudták növelni az előfizetőik számát, és mostanra már 167 milliós bázissal büszkélkedhetnek. Elképesztő csata várható tehát a következő években, és a nézők lehetnek az igazi győztesek, hiszen bizonyára szuper tartalmakkal próbálnak majd minket elcsábítani a szolgáltatók.

Forrás: FlatPanelsHD

 

Szólj hozzá