Nagyon komoly 2in1 laptoppal jelentkezett a Chuwi

Nagyon népszerűek a több funkciót ellátó okos készülékek. A Chuwi kütyüje is ebben a mezőnyben indul, és kellemes árcédulájával, illetve korrekt tudásával igyekszek kiemelkedni innen.

A Chuwi CoreBook 2in1 egy tabletet és egy laptopot is képes kiváltani. Nagyon népszerűek ezek a hybrid eszközök, hiszen könnyűek, kompaktak, és szélesebb felhasználási területtel rendelkeznek az átlagos notikhoz képest. A 13.3 colos IPS kijelzője Full HD felbontást kapott, és egy időben akár 10 érintést is képes érzékelni.

A gyorsaságért az Intel Core m3-7Y30 processzor felelős, ami jó teljesítménnyel és alacsony fogyasztással bír. A grafika feladatokat az Intel HD 615 látja el, és a komolyabb játékoktól eltekintve mindenre elég. 8 GB DDR3 memóriát kapunk, a háttértárnak pedig egy 128GB-os SSD-t választott a gyártó. Két kamerával is ellátták, mivel az 5 MP-es hátsó optika mellé egy 2 MP-es első modul is került, mely segítségével ismerőseinkkel videóchatelhetünk.

A CoreBook egyébként gyönyörű lett. Elegáns alumíniumházat használt a gyártó, amely mindössze 8.5 mm vastag. Mindez szépen kerekítve a sarkokon, és még az üveg is 2.5D kerekítést kapott. A kijelző egyébként az “előlap” 82%-át teszi ki. Az akkumulátor is egész combosnak tűnik, mivel 8 órás üzemidőt adott meg a gyártó.

Rengeteg extrával szerelték fel Chuwi CoreBookot, amely funkciókat jóval drágább laptopokba szoktak belerakni. Ilyen pl. az ujjlenyomat-olvasó vagy a Stylus Pen, amely grafikai munkákhoz kifejezetten jól jöhet.

Kapunk még duál WiFi-t, USB type-C aljzatot, és microSD bővítési lehetőséget is, a rendszer pedig természetesen Windows 10.

A Chuwi CoreBook 2in1 laptop/tablet hibrid egy remek készüléknek tűnik. Nem csak szemet gyönyörködtető külső, de jól átgondol belső is jellemzi, ráadásul az árcédulával sem szálltak el. Hasonló készülékek itthon 300 ezer forinttól kezdődnek, míg a Chuwi laptopja most akcióban mindössze 519 dollár (145.000 Ft). Ennyiért szerintünk kifejezetten jó vételnek számít, ráadásul kérhető vámmentes Priority Line szállítási módokkal is (EU Express vagy EU Priority Line). Részletek és rendelés ezen a linken.

Forrás: Gearbest

Szólj hozzá