Natív támogatást kap a Google Stadia és a GeForce Now az LG televízióin

Remek hírt jelentett be az LG, miszerint több TV-jén is hamarosan elérhetővé válnak a legnépszerűbb felhő alapú játékszolgáltatások, amelynek különösen örülhetnek a játékok kedvelői.

Kijelenthetjük, hogy ez már a jövő, hiszen lassan már konzolra sem lesz szükségünk a játékok futtatásához, mindössze csak egy kontroller és egy felhő alapú játék előfizetés kell a mókához. Persze ehhez szükséges, hogy a tevevíziónk támogassa a szolgáltatást, amelyet szerencsére az LG is felismert.

A dél-koreai vállalat ugyanis a mai napon bejelentette, hogy az idén érkező televízióin található WebOS már natívan támogatja majd a Google Stadia és a GeForce Now szolgáltatásokat. Szerencsére ez nem csak a prémium OLED készülékeikre vonatkozik, hanem a QNED és a NanoCell technológiára épülő modellekre is.

Amit már most lehet tudni, hogy a szolgáltatások még nem lesznek elérhetőek az idei modellek megjelenésének időpontjában. A Stadia support valamikor 2021 második negyedévében érkezik, a GeForce Now szolgáltatás pedig még később, várhatóan az év vége felé válik majd elérhetővé. Állítólag az új LG TV-k tartalmaznak majd egy Game Optimizer beállítást is, amely jócskán növeli majd a játékélményt.

Érdekesség, hogy bár eredetileg az LG csak az idei TV modelleket promózta a felhő alapú játékszolgáltatásokkal, ám néhány dokumentum szerint a 2020-as modellek is megkapják majd a Google Stadia és GeForce Now támogatást a későbbiekben, amellyel bizonyára sok tulajnak szereznek majd örömet.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá