Nekiment a Microsoftnak egy férfi – Windows 7-et, vagy 600 milliót követel

Elsőre eléggé hétköznapinak tűnhet az eset, hiszen mindössze a Microsoft operációs rendszerének újabb verziója települt a gépére, ám őt ez annyira felidegesítette, hogy perrel fenyegetőzik.

Amikor a Microsoft bejelentette, hogy a régebbi Windowsokról át lehet térni a Windows 10-re, sokan éltek a lehetőséggel a jobb teljesítmény reményében, ám rengetegen véletlenül álltak át az új rendszerre. Sajnos hamar kiderült, hogy az áttérés nem zökkenőmentes, és némelyik számítógépet a frissítés után teljesen újra kellett telepíteni. Ahol sikeresen frissült, ott sem feltétlenül lett jobb a helyzet, mivel nagyon be tudta lassítani a gépeket.

Így járt Frank Dickman is, aki azt állítja, hogy amióta az Asus 54L notebookja befrissült Windows 10-re, azóta teljesen használhatatlan a gépe. A férfi kijelentette, hogy amennyiben nem tud visszatérni a Windows 7-re, úgy beperli a Microsoftot, ráadásul személyesen Satya Nadella vezérigazgatót.

Dickman egy letölthető OEM verziót akar a hozzávaló aktiváló kóddal, amit ha a szoftvercég 30 napon belül nem ad meg neki, akkor a bírósághoz fordul és 600 millió dollárra perli őket.

Mivel a Microsoft nem szeretne balhét, így valószínűleg eleget tesz majd a kérésnek, hiszen már korábban is volt hasonló esetből problémájuk. Akkor egy kaliforniai nőnek 10 ezer dollárt kellett fizetniük a kéretlen frissítés miatt.

Forrás: Computerworld

Szólj hozzá