Nem jelenik meg az Energizer 18.000 mAh-s akkumulátorral ellátott mobilja

Amikor először hallottunk a brutális aksival ellátott mobilról, eléggé meglepődtünk, melyet a készülékről megjelent fotók csak tovább fokoztak, hiszen eléggé szürreális látványt nyújtott. A projektnek azonban csúnya bukás lett a vége, és totális érdektelenségbe fulladt.

Az MWC 2019 alkalmából láthattuk először az Energizer Max Power 18K Pop névre hallgató mobilt, ahol a gyártó büszkén mutogatta a kávamentes készüléket. Ennek persze ára volt, hiszen a monstrum 3-4 cm vastagságú lett, a súlyáról nem is beszélve.

Utólag már tisztán látszik, hogy a gyártásért felelős Avenir Telecom sem igazán bízott a termék sikerében, hiszen nem saját zsebből akarták azt megfinanszírozni. Ehelyett egy Indiegogo kampányt indítottak, és a rajongók zsebéből szerették volna összekalapozni a mobil elkészítéséhez szükséges költségeket, amelyet 1,2 millió dollárban határoztak meg.

A kezdeményezés azonban nagyon csúnyán elvérzett, hiszen a torzszülött mobil nem volt vonzó a népnek, így összesen 11 ember “adakozott” erre a célra. Az általuk felajánlott 15 ezer dollár mindössze csepp volt a tengerben, így a gyártó nem erőlteti tovább a dolgot, és dobta a projektet.

Teljesen persze nem adták fel, hiszen az elmondásuk szerint tovább dolgoznak majd egy hasonló mobilon. Szerintük komoly igény mutatkozik a piacon olyan telefonra, amely sokáig bírja egy töltéssel és még powerbankként is használható. Ebben végül is igazuk van, de a megközelítés akkor sem jó, hiszen senki nem venne olyan készüléket amely fél kilót nyom, ráadásul egy tégla dimenzióival bír.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá