Nem mindegyik iPhone 13 modell kap majd 120 Hz-es kijelzőt

A mobilpiac egyik legnagyobb előrelépése volt az elmúlt időszakban a 120 Hz-es kijelzők elterjedése, hiszen mostanra már nem csak az androidos csúcsmodellek, de már rengeteg középkategóriás mobil is ezzel érkeznek, és idén végre már az Apple is elkezd majd felzárkózni.

Azt már megszokhattuk, hogy az Apple remek újításokat tud bemutatni, amelyeket szinte azonnal átvesznek a riválisok, ám vannak esetek, amikor durván lemaradnak a konkurenciától, és fordított helyzetben kifejezetten lassan reagál a cupertinói vállalat. Igaz ez a 120 Hz-es kijelzőkre is, hiszen a pletykák alapján már az iPhone 12 szériánál szerették volna bevezetni ők is, ám végül a hardverhiány miatt ez nem jött össze.

A legfrissebb hírek alapján azonban idén már ők is váltanak majd, mivel a Samsung Display már elkezdte átalakítani a A3 gyártósorát, hogy az eddigi LTPS OLED panelek helyett immáron LTPO OLED paneleket gyártsanak majd rajta. Ezek a panelek már képesek lesznek a képfrissíté változtatására, ráadásul energiatakarékosabbak is. A probléma azonban, hogy nehezebb gyártani. Eddig havonta nagyjából 105.000 darab kijelző gördült le a sorról, ám ez 70.000-re csökken, így már nem lesz képes ellátni a teljes iPhone 13 széria igényét. Így tehát a jelenlegi állás szerint csak a Pro és Pro Max változat kapja majd meg a 120 Hz-es képfrissítést, míg a sima modellek maradnak a 60 Hz-es megoldásnál.

Ezen felül is akadnak egyébként érdekes pletykák is. Az egyik ilyen, hogy a Pro széria modelljeiről eltűnhet a notch, és a most oly népszerű megoldás várhatja, amely nem más mint a lyuk a képernyőn, amely jóval kevesebb helyet foglal. A másik hír, hogy a vírushelyzet hatása állítólag már kevésbé hátráltatja a gyártót, így végre visszatérhetnek a szeptemberi bemutatóhoz, és nem kell halasztaniuk, mint ahogy azt tavaly tették.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá