Nem sokat variálnak a Samsung Galaxy Z Fold 5 dizájnján

A közelmúltban publikált információk szerint a Samsung Galaxy Z Flip 5 esetében komoly változtatásokra lehet számítani a dizájnt illetően. Ezzel ellentétben a Galaxy Z Fold 5 bár frissített hardverrel és belső komponensekkel debütál, formatervét nem igazán fogják megújítani a jelenlegi generációhoz képest – állítja egy friss jelentés.

Az Ice Universe néven futó szivárogtató szerint az okostelefon ugyanolyan 6,2 hüvelykes külső képernyővel érkezik majd, mint amilyen a Galaxy Z Fold 4-en is van, ráadásul a képarány sem fog változni. Nagyon úgy tűnik, hogy a dél-koreai gyártó esetében süket fülekre talált a felhasználók azon igénye, hogy szélesebb fedő képernyő kerüljön az új modellre.

Mondjuk az legalább jó hír, hogy összecsukva nem lesz hézag a telefon két része között, és ebben az állapotában is egy kicsit vékonyabb lesz, 13 mm-es keresztmetszettel rendelkezik majd, ami 1 milliméterrel karcsúbb, mint a a jelenlegi generációnál.

A Samsung állítólag egy vízcsepp kialakítású zsanért fog alkalmazni a következő Z Fold készüléken, ez teszi majd lehetővé, hogy a mobilt teljesen össze lehessen csukni és állítólag a gyűrődés is el fog tűnni ennek a megoldásnak köszönhetően. Vagy legalábbis kevésbé lesz látványos.

A gyártó állítólag egy új érintőképernyő-technológiát is alkalmazni fog a hamarosan debütáló hajlítható képernyős mobiljain, de erről egyelőre nem tudni konkrétumokat. Az előzetes értesülések szerint a Samsung Galaxy Z Fold 5 254 grammot fog nyomni, vagyis 9 grammal lesz könnyebb, mint a mostani kiadás. Az okostelefon meghajtásáért ugyanaz a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet felel majd, amelyet a Galaxy S23 modellek belsejében is megtalálhatunk. Ez jelentős teljesítménynövekedést jelenthet még tartós terhelés mellett is.

Az eddigi szóbeszéd alapján a Samsung nem fog változtatni a hátlapi kamerákon, legalábbis hardveres tekintetben. Arra azért lehet számítani, hogy különböző szoftveres trükkökkel és extrákkal igyekeznek majd fokozni az okostelefon fényképezési képességeit. Az is lehet, hogy az új modell képes lesz a 8K felbontású videók rögzítésére 30 fps mellett, akárcsak a Galaxy S23 sorozat tagjai.

A telefon továbbra is IPX8-as vízállósági besorolást kínál, de a vállalat állítólag ezt most porállósággal fogja kiegészíteni, de hogy egészen pontosan milyen szabványnak megfelelően, az még nem derült ki. A Samsung Galaxy Z Fold 5 várhatóan Android 13 operációs rendszerrel debütál, a One UI interfész aktuális, legújabb verziójával.

Forrás: Sammobile borító: Digital Trends

Szólj hozzá