Nem támogatja a Google szolgáltatásokat a Redmi Gamer mobilja

A Redmi első gamer mobilja nagyon csábító lehet a felhasználók számára, ám egyelőre mindenkit óva intenénk a mobil megrendelésétől, mivel a legfrissebb hírek szerint komoly szoftveres hiányossággal rendelkezik a telefon, amely nem véletlen.

A Redmi K40 Gaming Edition kifejezetten csábító ajánlat a mai piacon. A játékosoknak szánt készülék erős hardverrel és különleges dizájnnal érkezett, hiszen a játékélményt speciális ravaszok teszik még élvezetesebbé. A nyitóára alig több mint 90 ezer forint, ennyiért pedig elmondható, hogy nagyon megéri a készülék, amely egyelőre csak Kínában kapható.

Sajnos ez a verzió nem a nemzetközi piacra lett szánva, így pedig nem is érdemes beszerezni a mobilt. A Xiaomi ugyanis bejelentette, hogy mostantól a kínai piacra szánt mobiljai esetében nem érhető el a GMS szerviz, ráadásul a MIUI 12.5-ös frissítés még a régebbi készülékek esetében is letiltja majd a Google szolgáltatásait.

Így tehát mostantól a Xiaomi , Redmi és Poco mobiljaiból is csak a nemzetközi verziót érdemes megvásárolni. Hazai vásárlás esetén ez nem probléma, ám aki külföldi webshopokból rendel, annak érdemes átolvasni, hogy melyik régióba szánták az adott készüléket, nehogy később meglepetés érje. Azt azért hozzátennénk, hogy valószínűleg találnak majd megoldást a tiltás megkerülésére a felhasználók, ám aki nem akar ezzel nyűglődni, annak nem érdemes ezt kockáztatnia.

Van viszont egy jó hírünk is a végére, hiszen egyre nagyobb a valószínűsége, hogy globális verzió is érkezik majd a mobilból, hiszen már a Google Play Console listázásában is feltűnt a készülék. Azt viszont még nem tudni, hogy milyen néven kapjuk majd meg, hiszen érkezhet a Xiaomi, de akár a Poco égisze alatt is.

Forrás: Gizmochina

Szólj hozzá