Normál USB porton keresztül töltődik a Honor Band 5i

Elég körülményes tud lenni a különböző okosórák, karkötők töltése, ha mondjuk megsérül, netán eltűnik azok spéci dokkolója, mágneses töltője. Nem úgy van, mint a telefonok esetében, ahol az egyik adapter sok esetben kompatibilis a másik gyártó telefonjával is. Ezt az áldatlan állapotot szüntette meg a fiatalos termékekkel házaló, a Huawei zászlaja alatt hódító Honor, amikor megjelentette a Honor Band 5i készüléket, amit bármilyen USB-A porton keresztül fel tudunk tölteni. 

Az új eszköz lényegében az idén júliusban bemutatott Honor Band 5 újragondolt változata, némileg olcsóbb árcédulával, nagyjából teljesen változatlan formatervvel,  ám ezúttal USB-A csatlakozóval. Ez azt jelenti, hogy a töltés folyamatához nem kellenek mágneses dokkolók, és más spéci holmik, fogod a karkötőt és egyszerűen, mint egy pendrive-ot be tudod dugni a számítógép egy szabad USB portjába, és már indul is az aksi táplálása. Nagyon praktikus megoldás, ráadásul ezt a töltőt tuti nem fogod elhagyni.

Ami a további jellemzőket illeti a készülék kijelzője 0,96 colos, 160×80 pixeles felbontással, az aprócska képernyő képes egymás mellett akár 30 karaktert is megjeleníteni, ami főleg az értesítések esetében fog jól jönni. A Honor Band 5i ugyanazokat a fitnesz opciókat ismeri mint a “normál” kiszerelés, tehát nem csak pulzusmérő, de véroxigén mérő is van benne. A karkötő vízálló, egészen 50 méter mélységig tudunk vele ereszkedni anélkül, hogy bármi baja lenne az apró masinának.

A készülék sajnos nem kapott NFC chipet, viszont a Bluetooth 4.2 modulnak hála szinte bármilyen eszközzel párosítható, ami legalább Android 4.4, vagy iOS 9.0 rendszert futtat. Az üzemidő felhasználási szokásoktól függően 7-9 napos is lehet. A Honor Band 5i nem fogja két vállra fektetni a családi kasszát, mert mindössze 22 dolláros áron lehet majd kapni, természetesen egyelőre csak Kínában. A karkötő értékesítése november elsején indul, a készüléket pink, zöld, valamint fekete árnyalatokban lehet majd beszerezni.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá