Nyártól válik elérhetővé a PlayStation 5 tárhelyének bővítése

Eddig még csak találgatni lehetett, hogy mikortól bővíthetjük majd a Sony újgenerációs konzoljának tárhelyét, ám a Bloomberg információi szerint nem kell már sokáig várnunk rá.

A PlayStation 5 novemberben jelent meg, és remekül sikerült, ám néhány kritika így is megfogalmazódott a konzollal kapcsolatban. A legnagyobb gond a hiány, hiszen gyakorlatilag beszerezhetetlen a konzol, és a nyerészkedők sem könnyítik meg a dolgot. Ezen kívül a friss generációs hardvert ténylegesen kihasználó játékok hiányára és a tárhely méretére is sokan panaszkodnak.

Utóbbi hivatalosan 825 GB, ám ebből mindössze 667 GB érhető el. Ez még nem is hangzana annyira kevésnek, ám a komolyabb játékok manapság már 40-50 GB tárhelyet igényelnek, ám akadnak ennél mohóbb programok is. A Mortal Kombat 11 : Ultimate Edition 84,21 GB-ot, az NB 2K21 96,56 GB-ot, míg a legfrissebb Call of Duty rész már 133 GB-ot foglal el a beépített SSD-n.

Már a megjelenés előtt kiderült, hogy a PS5 esetében lesz lehetőségünk bővíteni a tárhelyet, és mostanra az is kiderült, hogy mindez nyáron, egy frissítéssel válik majd elérhetővé. Az biztos, hogy nem minden SSD lesz támogatva, hiszen minimum 5,5 GB/s átviteli sebességnek kell majd megfelelni a moduloknak. Valószínűleg kapunk majd egy ajánlott listát, és csak az azon szereplő SSD-ket ismeri fel a konzol.

Az szinte biztosra vehető, hogy csak borsos áron tudjuk majd bővíteni a tárhelyet, de van sajnos egy másik rossz hírünk is, a frissítés ugyanis hatással lesz a PlayStation 5-ben található  hűtésre is. Az SSD által generált hő komoly hatással lehet a többi hardverre is, így minden bizonnyal magasabb fordulatszámra kapcsol majd ventilátor, hogy továbbra is a megfelelő hőfokon tartsa processzort és a GPU-t.

Forrás: Bloomberg

Szólj hozzá