Nyugdíjba vonul a Windows 7

A Microsoft közzétette, és többeket figyelmeztetett is hétfőn, hogy a Windows 7 mára már elavult, a frissítés csak korlátozott ideig jelenik majd meg rá. Céljuk az, hogy mindenki frissítsen az új Windows 10-es operációs rendszerre.

Az időpontot 2020. január 14-re hirdette meg a Microsoft, azaz hétfőhöz viszonyítva még van három évünk, amíg még kap biztonsági frissítéseket a rendszer. Markus Nitschke, a Microsoft német képviseletének vezetője azt nyilatkozta, hogy a Windows 7 már elavult architektúrán alapszik, és lassan nem tud lépést tartani biztonsági szempontból a mai elvárásokkal.

Természetesen indítványozta, hogy mindenki frissítsen a Windows 10-es rendszerre, mert az naprakész biztonsági háttérrel rendelkezik. Kicsit hasonlít a szituáció az előző “rendszerváltásra”, amikor az XP-t vezették ki a forgalomból. Viszont annyi a különbség, hogy most 3 évvel előre szóltak. Feltételezhetjük, hogy a Microsoft nincsen éppen rózsás kedvében az adatok tekintetében, hiszen a múlt havi felmérésük szerint a Windows használók 53%-a még mindig a 7-es rendszerrel rendelkezik.

Forrás: ComputerWorld

Szólj hozzá