Okosítsd fel otthonod a vadonatúj SwitchBot készülékekkel

A SwitchBot csapata készítette el azt a gombnyomó eszközt, amellyel bármilyen nem okos otthoni berendezést távirányító el lehetett indítani, be lehetett vele kapcsolni egy Hi-Fi tornyot vagy egy asztali számítógépet, vagy akár egy hagyományos villanykapcsolót. A cég termékei a meglévő tárgyak és technológiák korszerűsítését célozzák, és a minap be került kínálatukban két vadonatúj készülék, amelyekkel okosabbá tehető a háztartás, megkönnyíthető az élet.

SwitchBot Contact Sensor

Az ára 24,99 dollár EU raktárról szállítva. Vásárlás ezen a linken.

Egy ajtóra szerelhető szenzor ez, amellyel automatizálható egy rakás otthoni folyamat, eszköz. A szenzor érzékeli ha valaki belép a háztartásban, vagy elhagyja azt, és ezekhez a tevékenységekhez biztosít automatizálási lehetőségeket.

Egy példa: kilépsz a házból beindul a fűtés, belépsz a házba felkapcsol a világítás, de nyilván a lehetőségek ennél jóval sokrétűbbek.

Kormi se lóg el többé…

Egy másik opció lehet az otthoni felügyelet, ilyenkor az érzékelő figyelmeztető nyitva felejtett nyílászárókra, ajtókra, legyen az egy ruhásszekrény, vagy a frigó. Push értesítéseket küld egy adott okostelefonra, ha valami gyanúsat, vagy szokatlant érzékel.

A SwitchBot Contact Sensor által felkínált funkciók összesítve:

 • Képes érzékelni a háztartásba belépő vagy az onnan távozó embereket
 • Push értesítések küld a fontosabb eseményekről, mint az  érkező, távozó felhasználók, nyitva vagy csukva maradt nyílászárók, ám ehhez a funkcióhoz egy Hub Min szükséges, amelyet külön kell megvásárolni
 • Az érzékelő kompatibilis az Alexa és a Google Asszisztens virtuális segédekkel, ám ehhez is szükséges a Hub Mini
 • Az érzékelő eseménynapló opciót is kínál, és rendelkezik egy funkciógombbal, amelynek segítségével különböző forgatókönyvek állíthatók be arra az esetre, ha valaki belép, vagy éppen elhagyja az otthont
 • A szenzor 3 éves akkumulátoros üzemidőt biztosít

SwitchBot Motion Sensor

Az ára 24,99 dollár EU raktárról szállítva. Vásárlás ezen a linken.

Ez a készülék alapvetően egy mozgásérzékelő, amelynek segítségével számos lehetőség nyílik meg előttünk.

A megfelelő helyre elhelyezve, mondjuk az ajtó mellé, vagy az ágy alá, az érzékelő képes automatikusan beindítani mondjuk a világítást. Így nem kell a sötétben bóklászni és mindennek nekimenni, mert ha megindulunk egy éjszakai túrára, azonnal bekapcsol a világítás.

Egyéb helyeken felszerelve más funkciók is elérhetők, így amikor a felhasználó elhalad az érzékelő mellett, társított háztartási gépek kapcsolhatnak, de a függöny is elhúzható a SwitchBot Curtain robot segítségével.

A SwitchBot Motion Sensor funkciói összesítve:

 • A szenzor rendelkezik PIR mozgás, valamint fényérzékelővel, előbbi az emberi mozgást, utóbbi pedig a fény erejét detektálja
 • Az érzékelés 110 fokos vízszintesen és 55 fokos függőlegesen
 • Ez a tartozék is támogatja az Alexa és a Google Asszisztens virtuális segédeket, ám ezúttal is szükséges egy Hub Mini, amely külön kapható
 • Push értesítések küldése például érkező vagy távozó emberekről, mozgásról, ám ehhez a funkcióhoz is kell egy Hub Mini
 • A készülék eseménynaplók készítését is biztosítja
 • A szenzor rendelkezik egy mágnesesen lecsatlakoztatható alappal
 • Az akkumulátoros üzemidő 3 év

A SwitchBot-ról

A SwitchBot egy globális fogyasztói IoT (Internet Of Things, avagy a Dolgok Internete) brand, amelyet olyan befektetők támogatnak, mint a Hillhouse Capital vagy a Source Code Capital. A márka 2015-ben egy egyszerű, ám nagyszerű ötlettel rukkolt elő: kigondoltak egy apró mechanikus robotot, amellyel távirányítással lehetett megnyomni a világítás billenőkapcsolóját, vagy bármilyen más kapcsolót, gombot. A kütyü közösségi finanszírozás keretein belül meg is valósult 2016-ban. A kezdetben mindössze két főből álló startup mára már egy többszáz munkatársból álló céggé gyarapodott, amely azóta sikeresen piacra dobta a SwitchBot hő- és páratartalom-mérőt, az eszközöket összekapcsoló Hub Mini-t, a függönyelhúzó robotot, és az intelligens párásítót, számos további portéka társaságában. A készülékek jelenleg több, mint 100 országban és régióban kaphatók.

Forrás: SwitchBot

Szólj hozzá