Okosórán dolgozik a Facebook

A viselhető okoskütyük egyre népszerűbbek, így valószínűleg senkit nem lep meg, hogy a Facebook is beszáll a bizniszbe, és hamarosan saját termékkel áll elő.

A The Information étesülése szerint egy okosórán dolgoznak a Facebook berkein belül, amely némileg más lesz a konkurens termékeinél. Tudásban ugyanis nem feltétlenül ér majd fel azokhoz, mivel a cég a források szerint csak az egészségügyi alkalmazásra és az üzenetváltásra koncentrál a termékkel.

Az Android egy speciális, nyílt forráskódú változata fut majd rajta, ám az értesülések szerint egy saját operációs rendszert is fejleszt a cég, mivel a későbbiekben már függetlenedni szeretnének az Androidtól. Erre azonban még várni kell, mivel nagyjából 2023-ra készülhetnek el a fejlesztéssel.

Az érkező okosórát a Facebook, Messenger, WhatsApp és Instagram alkalmazásokra hegyezik majd ki, és az a céljuk, hogy teljes értékű közösségi médiaszolgáltatást kapjunk a mobilunk hiányában is. Ezen felül pedig még kapunk majd némi fitnesz appot is, ám erről még nincs konkrétum.

Erősen kérdéses lehet azonban a fogadtatása, hiszen a Facebook eddig sem arról volt híres, miszerint bizalmasan kezelte volna a felhasználói adatokat, ez pedig sokak bizalmát megrengette a cégben. Ennek ellenére kíváncsian várjuk a további híreket a Facebook okosórájáról, amely várhatólag jövőre jelenik majd meg.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá