Olcsón kínál 5G hozzáférést az Oppo A55 5G

Igazából nem panaszkodhatunk, a telefongyártók valóban komolyan veszik azt, hogy az 5G hálózatokat minél szélesebb körben hozzáférhetővé tegyék. A szükséges infrastruktúra mellett ehhez elsősorban megfizethető mobilok kellenek, amelyek támogatják az új generációs telekommunikációs szabványt. Az Oppo A55 5G egy ilyen készülék, amely Dimensity 700 processzorral és méretes 5000 mAh kapacitású akkumulátorral debütált.

A frissen leleplezett készülék lelke egy MediaTek Dimensity 700 lapkakészlet, ami két Cortex-A76 magot állít hadrendbe, ezek 2,2 GHz-en zakatolnak, mellettük pedig a már jól bevált energiatakarékos Cortex-A55 magok dolgoznak 2 GHz-en, ezek összesen hatan vannak. A chipset mellett 6GB RAM, illetve 128 GB bővíthető háttértár található. Ezek az alkotóelemek rejtve vannak, nem úgy a megjelenítő, amely a maga 6,5 colos képátlóval azonnal megragadja a figyelmet, ám az érdeklődés némileg alább hagy, miután megtudjuk, hogy a felbontás csupán HD+, a képfrissítési ráta pedig mindössze 60 Hz.

Nyilván valahol meg kellett húzni a nadrágszíjat. A megjelenítő körüli keretek egészen korrektek, az előlapi kamera pedig egy csepp alakú szenzorszigetben található, ami egyébként egy 8 megapixeles, f/2,0 rekeszértékű konstrukció.

Az Oppo A55 5G hátoldalán összesen 3 kép rögzítő egység található, az elsődleges modul egy 13 megapixeles érzékelőt rejt magában, mellette pedig egy mélységérzékelő és egy makró szenzor foglal helyet, mindketten 2 megapixeles felbontással bírnak. Videót rögzíteni 1080p felbontásban lehetséges, 30 képkockával másodpercenként. A mobil energiaellátását egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor felügyeli, amelynek töltését USB-C porton keresztül tudjuk intézni, sajnálatos módon maximum 10 wattal. Ujjlenyomat-olvasó az oldalsó kereten, fülhallgató kimenet pedig a telefon alján található.

Az Oppo A55 5G már rendelhető is a gyártó weboldalán keresztül, egyelőre nyilván csak a kínai vásárlók juthatnak hozzá, akik helyi pénzből átszámítva nagyjából 245 dollárt, vagyis cirka 72 100 forintot kell, hogy leszurkoljanak a mobilért.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá